ETXETIK KANPOKO LEHENENGOA

Osasunak bere lehen garaipena lortu du etxetik kanpo Chimy Avilaren golari esker (0-1)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Chimy Avilak egin du partidako gol bakarra, baina Osasunak beste gol bat ere egin du, baina VARak baliorik gabe utzi du Ruben Garciaren gola.

• Osasunako jokalariak Chimyren gola ospatzen

Osasunako jokalariak Chimyren gola ospatzen. Argazkia: EFE

Osasunak bigarren garaipena jarraian lortu du astelehen honetan (0-1), Chimy Avilaren golari esker, bi partida galduta eta aterik ikusi gabe dituen Almeriaren kontura.

Almeria - Osasuna (0-1) partidako laburpena eta golak

Almeria nagusi izan da eta arrisku sentsazio handia eman du. Osasunak erasoaldiak gelditu nahi izan ditu baina zaila egin zaio partidaren lehen minutuetan.

Sergio Herrerak min hartuta medikuek 10. Minutuan artatu behar izan dute, nahiz eta partida bukatu duen. Etenaldi horrek Almeriaren erritmoa geldiarazi du. Arrasateren mutilak orduan indartsuago aritu dira eta Fernandoren ate ingurura gehiago hurbiltzen hasi dira.

Indarrak orekatu egin dira. Osasunak Moi Gomez bilatzen zuen ezker hegalean. Honek, Gomezek bera, Eguarasen galera baten ondoren, baloia areara bidaltzeko bidea irekita aurkitu du, eta handik Chimy Avilak baloia sarera bidali du, 28 minutuan.

Almeriarentzat okerragoa izan zitekeen. Izan ere, handik bi minutura, berriz ere Moi Gomez agertu da ezkerretik, eta baloia jarri dio Budimirrek baloia bultzatzeko moduan utziz, baina aurrelariak zailena egin du, gora bidali.

Andaluziarrek estuasun asko  dituzte eta atsedenaldia eskatzen zutela zirudien. Larritasuna are handiagoa izan da Lucas Torroren jaurtiketa batek, zutoinaren oinarrian jo baitu, eta Ruben Garciak luzapenean sartu duen gol batekin, baina azkenean baliogabetu egin du VARak.

Hortik aurrera, Osasuna Almeriakoak baino gertuago egon da gol egitetik, kontraerasoan batez ere, baina denborarekin jokatzen ere jakin zuen, komeni zitzaionean geldituz.

0 – UD Almeria: Fernando; Pozo, Rodrigo Ely, Babic, Akieme; Eguaras (Portillo, 46. minutuan), Samú Costa, Robertone (Lázaro Vinicius, 70. minutuan); Embarba (Arnau Puigmal, 46. minutuan), Ramazani (Milovanovic, 90+1. minutuan) y Dyego Sousa (Bilal, 60. minutuan).

1 – Osasuna: Sergio Herrera; Nacho Vidal, David García, Unai García, Juan Cruz; Brasanac (Ibáñez, 84. minutuan), Torró, Rubén García (Moncayola, 73. minutuan); Moi Gómez (Kike Barja, 88. minutuan), Chimy Ávila (Kike García, 73. minutuan) y Budimir (Abde, 73. minutuan).

Epailea: Iglesias Villanueva. Txartel horia erakutsi die Osasunako David Garciari eta Moi Gomezi.

Gola: 0-1, 28. minutuan: Chimy Ávila.