Santander Liga

Abdek garaipenera gidatu du Osasuna Elxen aurka (2-1)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Bartzelonak utzitako jokalariak garaipena eman die gorritxoei bigarren zatian sartutako bi golei esker, Sadarren maldan gora jarri zaien partida irauliz.

• Osasunako jokalariak gola ospatzen

Osasunako jokalariak gola ospatzen. Argazkia: EFE

Osasunak aste ikusgarri bati amaiera bikaina eman dio Elxi 2-1 irabazita Abderen bi golei esker, hilabete eta erdi geroago Ligan berriro irabazteko balio izan duena.

Osasuna - Elx partidako laburpena

Gorritxoen intentsitatea saritua izateko zorian egon da partida hasieran, baina Gonzalez Fuertesek penaltia ez ezartzea erabaki du VARean ekintza berrikusi ondoren.

Bisitariak areara iristen joan dira. Boyeren txilena, kontraeraso baten ondoren, ez da modurik onenean amaitu, eta horrek nafarren defentsa aktiboki mantentzeko balio izan dio bere taldeari.

44.minutuan Elxek lehen kolpea eman du. Mascarellek baloi luze bat eman dio Morenteri. Muturrak baloia kontrolatu du area barruan eta 0-1ekoa jartzeko Aitor Fernandez gainditu duen eskuinkada batekin.

Darko Brasanac lesionatuta irten da zelaitik. Moncayola sartu da bere taldea indartzeko. Markagailua ez da mugitu eta Elx aurretik joan da aldagelara.

Arrasatek Aimar Orozi sarrera ematea erabaki du. Iruindarrek Elx menderatu dute aurkariaren atea bilatuz bigarren 45 minutuetan.

Osasunak sarriago bilatu du gola, 70. minutuan saria aurkitu duen arte. Barjak kontraeraso ona egin du area barruan, eta Abdek Ligako bere bigarren gola egin du (1-1).

Zaleak gora etorri dira eta bere taldea bultzatu dute minutuek aurrera egin ahala. Abde marokoarrak bigarrena egin du. Bere jaurtiketak etxekoen markagailua irauli du (2-1).

Hala, Osasunak berriro irabazi du Errege Kopako finalerako sailkapenarekin hasi den aste historikoa amaitzeko, Athleticen aurka San Mamesen.

2 – Osasuna: Aitor Fernandez, Nacho Vidal (Aimar, 46. min), Unai Garcia, David Garcia, Juan Cruz; Darko (Moncayola, 38. min), Pablo Ibañez, Moi Gomez (Peña, 67. min): Barja (Benito, 79. min), Budimir (Kike Garcia, 79. min), Abde.

1 – Elx: Badia; Palacios, John (Ponce, 88. min), Roco, Clerc (Collado, 88. min); Morente (Gonzalez, 63. min), Mascarell, Gumbau, Fidel (Blanco, 51. min); Boye, Milla.

Golak: Morente 0-1 (43. min), Abde 1-1 (70. min), Abde 2-1 (84. min).

Epailea: Pablo Gonzalez Fuertes. Txartel horia atera die David Garcia eta Aimar jokalariei Osasunaren aldetik, eta Boye, Fidel eta Palacios bisitariei.