LaLiga

Osasunak ezin izan dio Mallorcaren kemenari eutsi, eta 3-2 galdu du

I. R. | EITB MEDIA

Gorritxoek partidaren lehen minutuetan ireki dute markagailua, baina Mallorcak handik gutxira erantzun du, eta bera izan da nagusi ia partida osoan Son Moix futbol zelaian.

• Mallorcako atezain Rajkovic baloi bat botatzen Jon Moncayolaren presiopean. Argazkia: EFE

Osasunak ezin izan dio aurre egin Mallorcari ostegun honetan EA Sports Ligako 18. jardunaldian. Gorritxoek partidaren lehen minutuetan ireki dute markagailua, baina Mallorcak handik gutxira erantzun du, eta bera izan da nagusi partida osoan zehar Son Moixen.

Norgehiagokaren hasierak Mallorca erabakiorra ikusi du, jokoaren lehen minutuetan Osasunaren eremuan presioa eginez. Hala ere, erantzun zuzen batean, arearen mugako falta bat baliatu du talde gorritxoak: zazpigarren minutuan, Pablo Ibañezek kontua irekitzea lortu du, Rajkovicen eskuetatik ihes egin duen errebotea aprobetxatuta.

Nafarren kontraeraso azkarra gorabehera, nagusitasuna ez die gehiegi iraun; izan ere, Mallorcak erantzun sendoa eman du eta Nastasicek buruz sartu du partidako lehen kornerraren ostean, 12. minutuan markagailuan oreka berrezarriz.

Hurrengo minutuetan, anfitrioiak aurretik jartzen saiatu dira, eta hainbat gol aukera sortu dituzte, baina Sergio Herreraren lan ikusgarriari esker, atsedenaldira iritsi dira markagailuan aldaketarik sortu gabe.

Bigarren zatia joko motelarekin hasi da, baina Mallorcak eutsi egin dio eta Dani Rodriguezen jaurtiketa zorrotz batek aurretik jarri du bere taldea (2-1). Bermiloiek setioan jarraitu dute, eta handik gutxira lortu dute helburua, Raillok penalti puntutik egindako burukada batekin (3-1).

Hurrengo minutuetan, Osasunak ia ezin izan dio etxekoen setioari aurre egin, baina luzapenaren hasieran, fenix hegaztia legez, gorritxoak suspertu egin dira eta aldeak murriztu dituzte Raul Garciaren golari esker (3-2). Hala ere, deskontuaren bost minutuak ez dira nahikoa izan berdinketa lortzeko.

3 - Mallorca: Rajkovic; Maffeo, Gio González, Raillo, Nastasic, Jaume Costa (Copete, 79. min); Samu Costa, Manu Morlanes (Sergi Darder, 71. min), Dani Rodriguez (Javi Llabres, 89. min), Antonio Sánchez (Amath, 89. min) Larin (Abdon Prats, 71. min).

2 - Osasuna: Sergio Herrera; Areso, David García, Juan Cruz, Ruben Peña, Torro (Oroz, 77. min) (46. min), Moncayola (Kike Barja, 81. min), Moi Gomez (Iker Muñoz, 46. min), Arnaiz (Chimy Ávila, 66. Min), Ibañez (Raul Garcia, 66. min). 66) eta Budimir.

Golak: 0-1, 7. min: Ibañez; 1-1, 12. min: Nastasic; 2-1, 53. min: Dani Rodriguez; 3-1, 62. min: Raillo; 3-2, 91. min: Raul Garcia.

Epailea: Melero Lopez (Andaluziako batzordekoa). Txartel horiak erakutsi zizkion Raillor (27. min), Maffeo (48. min) ), Jaume Costa (79. min); Chimy Avila (95. min).

Gorabeherak: Son Moix estadioan jokatutako EA Sports Ligako hemezortzigarren jardunaldiko partida, 14.198 ikusleren aurka. Partida hasi aurretik, bi taldeek "Ganatelo en el campo" zioen pankarta bat jarri dute, Europako Superligari uko egiteko.