Euskal derbia

Eibarrek eta Alavesek golik gabeko euskal derbia sinatu dute Ipuruan (0-0)

I. G. | EITB MEDIA

Eibar gehiago saiatu da, baina Alavesek 90 minutuetan eutsi dio neurketari, eta oso ondo eutsi die etxekoen erasoei.

• Euskal derbiko irudia

Euskal derbiko irudia. Argazkia: @SDEibar

Eibarrek eta Alavesek golik gabe berdindu dute Ipuruan, biak ados geratu diren emaitzarekin, puntuak sailkapeneko goiko partean jarraitzeko aukera ematen baitie. Eibar gehiago saiatu da, baina Alavesek 90 minutuetan eutsi dio neurketari, eta oso ondo eutsi die etxekoen erasoei.

Eibar - Alaves partidako laburpena (0-0)

Partida kontu handiz hasi dute bi taldeek. Batek ere ez du aurrera egin nahi izan, eta jokaldi luzeak egitearen aldeko apustua egin dute.

Eibarrek erritmoa ezarri nahi izan du, eta aurreratzeko zorian izan da, Stoichkov protagonista izan duen, eta baloiak sarean amaitu zuen jokaldi baten ostean. Epaileak, ordea, bertan behera utzi du jokoz kanpo zegoelako.

Sortutako abagune apurren artean, 17. minutuan Imanolek kanpora joan den jaurtiketa bat aipa daiteke, eta jarraian Jasonek buruz huts egin duen erremate bat, langa urratuz irten dena, baita 22. minutuan Jon Guridik gora atera duen beste bat.

Partidak bide beretik jarraitu du atsedenaldira arte, eta azken aukera aipagarria Javi Muñozek izan du area kanpotik egindako jaurtiketa batekin.

Bigarren zatia antzeko joerarekin hasi da. Eibar gorago joaten saiatu da, baina arabarren defentsa sutsuak maniobrarako tarte txikia utzi du.

Eibar izan da ekimena hartzeko ausartena zirudiena. 61.ean, Blanco Leschukek ia buruz harrapatu du Matheusen erdiraketa, eta 63.ean, gutxigatik ez da beste erdiraketa batera iritsi.

Baina Alaves ez da une batean ere urduri jarri. Minutuek aurrera egin ahala, talde babazorroak erasoari uko egin dio, eta berdinketaren puntua ontzat eman du.

Azken minutuetan, Alaves esnatu egin da, eta Toni Moyak izan du Alavesen aukerarik argiena urrutitik jaurtitako baloi batekin, baina azkenean 0-0ekoa mantendu da markagailuan.

0.- Eibar: Luca, Tejero, Venancio, Berrocal, Imanol, Sergio Alvarez, Matheus. Corpas (Troncho, 85. min), Javi Muñoz (Nolaskoain, 87. min), Stoichkov (Quique, 72. min) eta Blanco Leschuk (Bautista, 85. min).

0.- Alaves: Antonio Sivera, Tenaglia, Abqar (Laguardia, 46. min), Sedlar, Maras, Ruben Duarte, Jason (Alkain, 67. min), Salva Sevilla (Toni Moya, 67. min), Jon Guridi (Rober Gonzalez, 82. min), Luis Rioja eta Miguel de la Fuente (Taichi, 91. min).

Epailea: Damaso Arcediano. Txartel horia atera dio Migueli (29. min).