FC Bartzelonak Superkopa irabazi du Real Madrilen aurka (1-3)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Gavi, Lewandowski eta Pedri jokalarien golek denboraldiko lehen garaikurra eman diote Bartzelonari. Karim Benzemak aldea murriztu du luzapenean.

• Bartzelonako jokalariak garaikurrarekin

Bartzelonako jokalariak garaikurrarekin. Argazkia: EFE

FC Bartzelonak Espainiako Superkopa bereganatu du igande honetan, King Fahd Internationalen (Saudi Arabia) jokatutako finalean Real Madrili 1-3 irabazi ostean. Xavi Hernandezen taldea jaun eta jabe izan da denboraldiko lehen titulua eskuratzeko.

Joan den urrian Santiago Bernabeun Madrilek (3-1) irabazi ondoren, Bartzelonak bere akatsetatik ikasi zuen talde zuri ezezagun bat menderatzeko, titulua berresteko aukerarik izan ez zuena. Are gehiago, Madrilek partidan egindako gol bakarra 93. minutuan heldu da. Gaviren partida bikaina, gol bat eta bi asistentziarekin, funtsezkoa izan da aurkariaren une fisiko eta joko kaskarra agerian uzteko, atzetik begiratzen baitio Ligan bere bertsiorik onena atera duen Barçari.

Gaviren eta Lewandowskiren golek, lehen zatian, eta Pedrirena, bigarrenean, aurkariaren defentsaren laguntza handiarekin, titulua eman dio Barçari, 2021eko Errege Kopaz geroztik garaikurrik lortu gabe zena. Garai hartan, Koemanek zuzentzen zuen taldea eta Leo Messi oraindik Bartzelonako jokalaria zen. Beraz, argentinarra joan zenetik lehen titulua izateaz gain, Xavi Hernandezek entrenatzaile gisa bere palmaresa estreinatu du.

1 - Real Madril: Courtois; Carvajal (Nacho, 72. min), Militao, Rüdiger, Mendy; Kroos (Asensio, 72. min), Modric (Ceballos, 65. min), Valverde, Camavinga (Rodrygo, 46. min); Benzema eta Vinicius.

3 - Bartzelona: Ter Stegen; Araujo (Eric García, 86. min), Kounde, Christensen; Balde; Busquets, De Jong (Kessie, 86. min), Gavi (Ansu Fati, 89. min), Pedri (Sergi Roberto, 89. min); Dembelé (Raphinha, 78. min) eta Lewandowski.

Golak: 0-1, 34. min: Gavi. 0-2, 45. min: Lewandowski. 0-3, 69. min: Pedri. 1-3, 90+3. min : Benzema.

Epailea: De Burgos Bengoecheak txartel horiak atera dizkie Ferland Mendyri (31. min) Real Madrilen eta Andreas Christenseni (48. min) eta Ronald Araujori (68. min) Bartzelonan.