Superkopa

Bartzelonak Superkopako finala jokatuko du Realaren aurka

I. G. | EITB MEDIA

Kataluniarrak nagusitu dira ostegun honetan Real Madrili luzapenean 3-1 irabazita eta 59. minututik jokalari bat gutxiagorekin jokatuta, Irene Paredesen kanporaketagatik.

• Bartzelonako jokalariak gol bat ospatzen

Bartzelonako jokalariak gol bat ospatzen. Argazkia: EFE

Bartzelonak emakumezkoen Espainiako Superkopako finala jokatuko du igandean Meridan, Realaren aurka, ostegun honetan Real Madril 3-1 mendean hartuta luzapenean eta 59. minututik jokalari bat gutxiagorekin jokatuta Irene Paredesen kanporaketarekin.

Barçak bakarrizketa bat sinatu du lehen zatian, eta ez dio tarterik utzi Real Madrili. Kataluniako taldeak berriro erakutsi du koska bat gorago dagoela. Baloia azkar eskuratu du eta bere fisiko boteretsuak eta galeraren ondorengo presioak aurkaria murriztu du.

Nagusitasunak ez du aukera handirik ekarri Bartzelonarentzat, baina Geyse Ferreiraren bakarkako jokaldi bikain batekin eman du lehen abisua.

Ana Cronogorcevicek beste abisu bat eman du burukada on batekin, eta Misa Rodriguezek lehen aldiz esku hartu behar izan du. Handik gutxira, Claudia Pinaren jaurtiketa bikainak 1-0ekoa jarri du 24. minutuan.

Bigarren zatian ez da gidoia aldatu, baina Real Madrilek aurrerapausoa eman du Barçari tarte gehiago utziz. Madrildarrek eraginkortasuna aurkitu dute eta Weirrek lehen jaurtiketa egin du. Eskoziarrak falta bat jaso du area ertzean eta berak gauzatu du 1-1ekoa jartzeko.

Handik gutxira, Irene Paredesek, Fellerri egindako falta bategatik txartel horia zuena aurretik, gaizki neurtu du eta beste falta batekin bere taldea hamar jokalarirekin utzi du.

Partida behin betiko ireki da eta Barçaren kalitate teknikoak eta eskarmentuak partida bat gutxiagorekin jokatzea konpentsatu du, luzapenera arte joanez.

Luzapenean, Tere Abelleirak eta Sofie Svavak Lucy Bronze lurrera bota dute eta Caldenteyk ez du hamaika metroetatik huts egin. Salma Paralluelok itxi du duelua.