Anoetan

Europa gehiago urrundu zaio Realari (0-0)

Txuri-urdinek ezin izan dute Manchester Uniteden sendotasuna gainditu, eta puntu bakarra lortu dute. Van Persiek penalti bat huts egin du bigarren zatian, baina Realak ezin izan du erantzunik eman.

• Reala-Manchester United. Argazkia: EFE

Reala-Manchester United. Argazkia: EFE

Donostiako taldeak aurreneko puntua eskuratu du Txapeldunen Ligan, Manchester Uniteden kontra (0-0). David Moyesen taldeak norgehiagoka sendoa jokatu du Anoetan, eta txuri-urdinek ezin izan dute garaipena lortu. Van Persiek penalti bat huts egin du bigarren zatian, eta Realak ez du erantzunik emateko abagune argirik eduki.

Manchester Unitedek lehenengo minutuetatik agindu du berdegunean, eta Realak ezin izan du erasoan erantzunik eman. David Moyesen gizonak txuri-urdinak baino gehiago izan dira, eta Donostiako taldeak ezin izan du arriskurik eraman David De Gearen area ingurura. Kagawak bi abagune argi izan ditu, baina bere saiakerak kanpora joan dira.

Pardok, Zurutuzak eta Bergarak ezin izan dute erdialdea kontrolatu, eta Rooneyk ederki gidatu du Manchester Uniteden erasoa. Ingalaterrako aurrelariak erakustaldia eman du jokoa antolatzen, baina Realeko defentsak oso sendo egon dira. 37. minutuan, 'Chicharito' Hernandezek abagune ona izan du, baina Iñigo Martinezek ederki moztu du jokaldia, baloia kornerrera bidalita. Atsedenaldia heldu aurretik, Alberto De la Bellak txuri-urdinen gola lortzeko aukera izan du, baina kataluniarraren jaurtiketa gurutzatua kanpora joan da.

Ingalaterrako taldeak markagailuan aurrea hartzeko abagune argia izan du, bigarren zatiko lehenengo minutuetan, baina 'Chicharito' Hernandezek hutsegite handia egin du. Mexikarra bakarrik geratu da atearen aurrean, baina jaurtiketa langa gainetik kanpora joan zaio. Van Persie Rooneyren ordez sartu da, eta holandarrak norgehiagoka erabat aldatu du. 64. minutuan, zutoinera bidali du baloia, eta epaileak Manchester Uniteden aldeko penaltia adierazi du hurrengo jokaldian. Hala ere, Van Persiek zutoinera jaurti du, berriz ere, eta Realak bizirik jarraitu du.

Jagoba Arrasateren gizonak erasoan asmatu ezinik egon dira. 'Deabru gorriek' sakatzen jarraitu dute Anoetan, eta Realak defentsan sufritzen. Valenciak jaurtiketa gogorra egin du, 79. minutuan, eta Mikel Gonzalezek baloia langa azpitik atera du. 90. minutuan, Fellainik bigarren txartel horia ikusi du, eta Manchester Unitedek hamar jokalarirekin bukatu du partida. Gipuzkoako taldeak ezin izan du azkenengo minutuetan miraririk lortu, eta neurketa 0-0ekoarekin bukatu da.

- Fitxa teknikoa:

0.- Reala: Bravo; Carlos Martínez, Iñigo Martinez, González, De la Bella; Bergara, Zurutuza, Pardo (Xabi Prieto, 71. minutuan); Griezmann (Seferovic, 79. minutuan), Vela eta Agirretxe (Chory Castro, 62. minutuan).

0.- Manchester United: De Gea; Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Fellaini, Giggs, Kagawa (Jones, 89. minutuan); 'Chicharito' Hernandez (Young, 62. minutuan) eta Rooney (Van Persie, 62. minutuan).