Txapeldunen Liga

Final laurdenak

Real Madrilek argi menderatu du Chelsea (2-0) eta Milan Napoliri gailendu zaio (1-0), Txapeldunen Ligan

Benzemak eta Asensiok egin dituzte talde zuriaren golak, Bernabeun, eta Bennacerrek eman dio abantaila, San Siron, Milani, Txapeldunen Ligako final laurdenetako joaneko partidetan, asteazken gauean.

• Real Madrileko jokalari batzuk, Marco Asensioren gola ospatzen. Argazkia: EFE.

Real Madrileko jokalari batzuk, Marco Asensioren gola ospatzen. Argazkia: EFE.

Real Madrilek argi menderatu du Chelsea (2-0) eta Milan Napoliri gailendu zaio (1-0), asteazken gauean, Txapeldunen Ligako final laurdenetan, kanporaketa horien joaneko partidetan. Benzemak eta Asensiok egin dituzte zurien golak, 21. eta 74. minutuetan, Santiago Bernabeun, eta Bennacerrek eman dio abantaila Milani, 40. minutuan, San Siron. Galtzaile atera diren bi taldeek, Chelseak eta Napolik, hamar jokalarirekin amaitu dituzte neurketak, 59. eta 74. minutuetatik, hurrenez hurren.

Madrilen, egungo txapeldunak, Real Madrilek, bi goleko abantaila erdietsi du Chelsearen kontra, eta, horrenbestez, emaitza ona bereganatu du finalerdietara sailkatzeko. Ingalaterrako taldeak, baina, ez du kanporaketa galduta; Carlo Ancelottiren taldea nagusi izan da, norgehiagoka osoan, baina 2-0ekoak itxaropena eman liezaioke Chelseari, oraindik.

Karim Benzemak jarri du Real Madril aurretik, 21. minutuan, Viniciusen pase on bat baliatuz, eta ia jarraian Courtoisek geldiketa bikaina egin du, Sterlingen burukada eder bati erantzunez. Madrilgo taldeak azkar mugitu du baloia, bereziki Viniciusen aldetik; izan ere, brasildarrak arrisku handia sortu du, gau osoan zehar. Bigarren zatian, oraindik ordu erdi baino gehiago geratzen zela, epaileak txartel gorria atera dio Ben Chilwell britainiarrari, eta Real Madrilen nagusitasuna are handiagoa izan da.

Marco Asensiok, zelairatu eta berehala, Real Madrilen bigarren gola sartu du, ezkerrez egindako jaurtiketa on baten bidez. Zuriak hirugarrenaren bila joan dira, baina, halaber, sendo ibili dira atzealdean. Azkenean, markagailuak abantaila polita ematen dio Madrilgo taldeari, Londresera begira, Stamford Bridgen jokatuko duten partidarako, baina finalerdietarako txartela ez dago erabat erabakita.

Milanen eta Napoliren arteko kanporaketan, ordea, berdintasun handiagoa dago. Milanek 1-0 irabazi du, Ismael Bennacerren golari esker. Napoli izan da nagusi neurketako lehen minutuetan. Duela bi aste, Italiako Ligan, Spallettiren taldeak 0-4 galdu zuen Milanen kontra, eta ematen zuen Napolik nahi zuela emaitza hori erabat zuzendu, baina minutuek aurrera egin ahala, Milan suspertzen hasi da. Neurketako azken minutuetan, Napoli hamarrekin geratu da, eta Milan saiatu da bigarrena sartzen, emaitza are hobea lortzeko Diego Armando Maradona zelaian jokatuko duten itzuliko partidarako.

Milan lehenengo ordu erdia jokatuta hasi da egoera iraultzen. Arestian esan bezala, Bennacerrek eman dio aurrea etxeko taldeari, eta, lehen zatian oraindik, gertu izan da 2-0ekoa ere.

Pioliren gizonek, beraz, berriro menderatu dute Napoli, Europako txapelketan, eta oraingo galtzaileek gutxienez bi gol sartu beharko dituzte hurrengo astean, itzulikoan.

Datorren asteartean, apirilaren 18an, itzuliko partidak jokatuko dituzte, Londresen eta Napolin.