Euroliga

Baskoniak geldiezin jarraitzen du Euroligan Virtus Bologna garaituta (90-79)

I. G. | EITB Media

Gasteiztarrek bosgarren garaipena jarraian lortu dute Europako txapelketan, eta lidertzako postuetan kokatu dira.

• Cazoo Baskonia - Virtus Bologna

Cazoo Baskonia - Virtus Bologna. Argazkia: EFE

Cazoo Baskoniak Euroligako lehen postuetan kokatu da Virtus Bolonia 90-79 mendean hartuta, partida 40 minutuetan kontrolpean izan ondoren, eta bosgarren garaipena jarraian lortu du lehiaketa kontinentalean.

Bi taldeei kosta egin zaie partidan sartzea, batez ere Baskoniari.

Etxekoek hobera egin dute Pierrià Henry pistan sartu denean eta Vanja Marinkovicen bost puntuk markagailua irauli dute.

Gasteiztarren energiak hainbat puntu egin du gora, baina ez da markagailuan islatu (17-14 lehen laurdenaren amaieran), nahiz eta Italiako taldeak huts asko egin.

Sergio Scarioloren taldeak ez ditu erasoko erreboteak eman dizkien bigarren aukerak aprobetxatu eta euskaldunak partidako lehen tartea irekitzen hasi dira 11-0eko partzialarekin 36-21ekoa jarriz.

Baskoniak sentsazioak berreskuratu ditu bigarren laurdenean eta atsedenaldira 45-31 joan dira.

Toko Shengelia baskoniar ohiak 10 puntu jarraian lortu ditu bere taldearentzat aldageletatik igaro ondoren.

Baskoniarrek italiarren bultzada kontrolatu dute eta Steven Enochek hirugarren erasoa hobeto amaitu duen Virtus moteldu du.

Nico Mannionen zazpi puntuk jarraian (78-72) partida piztu du amaierarako 4 minutura, baina Baskoniak erreakzionatu egin du aurkariari eusteko.

Scarioloren taldea amaierara arte saiatu da, baina arabarrek kontrolpean izan dute neurketa eta bosgarren garaipena jarraian lortu dute Euroligan azken 90-79ko emaitzarekin.

90 - Cazoo Baskonia (17+28+18+27): Thompson (6), Howard (7), Giedraitis (8), Costello (4) y Kotsar (12) -hasierako bostekoa-, Henry (3), Marinkovic (22), Enoch (11), Hommes (-), Díez (6) eta Sedekerskis (12).

79 - Virtus Bologna (14+17+20+22): Teodosic (7), Hackett (4), Weems (6), Shengelia (15) y Jaiteh (6) -hasierako bostekoa-, Pajola (-), Bellinelli (16), Bako (8), Lundberg (7) eta Mannion (11).

Epaileak: Robert Lottermoser (GER), Uros Nikolic (SRB), Luka Kardum (CRO). Kaleraturik ez. Falta teknikoa adierazi diote Hackett bisitariari.