EUROLIGA

Baskoniak galdu egin du Zalgirisen aurka (79-75)

I. G. | EITB MEDIA

Joan Peñarroyaren taldeak beste porrot bat jasan du etxetik kanpo Ulanovas eta Smits buru dituen talde lituaniarraren aurka.

• Zalgiris vs Baskonia

Zalgiris vs Baskonia. Argazkia: @Baskonia

Cazoo Baskoniak beste behaztopa bat egin du Euroligan, ostiral honetan Zalgirio Arenan, Zalgiris Kaunasen etxean, galdu egin baitu (79-75) lituaniarren aurkako partidan.

Baskoniarrek playoffetako postuetan zuten posizioa arriskuan jarri dute. Era berean, ezin izan dute lortu bisitari gisa berriro garaipen bat lortzeko helburua, joan den abenduaren 16tik lortzen ez dutena Europako txapelketan, Fenerbahce gainditu zutenetik. Markus Howard (15 puntu) eta Rokas Giedraitis (11 eta 6) taldea bizkarrera botatzen saiatu diren arren, oraingoan ez dute funtzionatu azken minutuetan.

Horrela, Baskoniak ezarritako saskiratze erritmo altua izan da nagusi lehen uneetan. Giedraitis eta Byrutisen arteko lehiak lehen laurdeneko ekintza onenak utzi ditu, baina Zalgirisen alde txikiarekin, euskaldunek ezin izan baitute kanpoko jaurtiketen abantaila aprobetxatu (20-18).

Joan Peñarroyaren mutilak ez dira gasteiztarren saskiratze bikainarekin atera bigarren laurdenera. Gainera, defentsako erreboteko fidagarritasun eskasak ez die bisitariei markagailuan alde egiten lagundu, eta atsedenaldira abantaila txiki batekin iritsi dira (38-42).

Dena erabakitzeke zegoela, hirugarren laurdena kolpe truke batekin hasi da. Hala eta guztiz ere, Baskoniak hiruko marratik izandako arrakasta eskasak azkenean hegoak eman dizkio etxeko taldeari. Peñarroyaren taldea defentsan aritu da berriro partida berdintzeko eta amaierara bizirik iristeko (61-60).

Horrela, bisitariak ideia argiekin plantatu dira azken laurdenean. Hala ere, Smitsen saskiratzeek triskantza egiten jarraitu dute, nola geldiarazi jakin ez duen euskal defentsaren kalterako (79-75).