Euroliga

Partidari ondo ekin arren, Baskonia ezinean geratu da Izar Gorriaren aurka (74-63)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Sei hiruko baino ez ditu sartu Gasteizko taldeak eta, partida hasiera bikaina izan arren, gasteiztarrek ezin izan dute balkaniarren defentsa presioa jasan.

• Max Heiddegger

Max Heiddegger. Argazkia: EFE

Cazoo Baskonia blokeatu egin da ostegun honetan Izar Gorriaren aurka (74-63), saskibaloiko Euroligako partida batean. Ez da ondo aritu kanpoko lerrotik, eta ez du erantzunik aurkitu partidaren gidoia ezarri duen bigarren laurdenetik.

Etxekoen akatsek itxaropena eman diete euskaldunei, eta markagailuan gertu egon dira, baina sentsazio txarrekin erasoan, 10 minutu kateatu baitituzte bigarren eta hirugarren laurdenen artean hiru puntu besterik ez lortuta.

Darius Thompson izan da bere taldeko onena, 19 baloi galerarekin.

Gasteiztarrek 0-7 sendo batekin ekin diote partidari, Campazzo-Martin konexioarekin eta erritmo biziarekin.

Jaurtiketa libreek eta kanpoko jaurtiketek partidan mantendu dute Dusko Ivanovicen taldea, defentsan erasokor jokatuz eta lehen ekitaldiari amaiera emanez, 21-26.

Izar Gorriak ez du asmatu hainbat jaurtiketekin, eta Baskoniak hori aprobetxatu du lehen tarte garrantzitsua irekitzeko bigarren erasoaren hasieran, 23-35.

Facundo Campazzok eta Luca Vildozak ezin izan dute erasoan sartu, baina defentsan erakutsitako intentsitateak abantaila handiagoak hartzea eragotzi du.

Gasteiztarrek 7 minutu pilatu dituzte saskiratu gabe, serbiarren presioaren ondorioz.

Markus Howarden hiruko batek saskiratze lehortea hautsi du eta Dobricek saskiraketa batekin erantzun du eta partida atsedenaldira bidali dute 39-38ko errentarekin.

Bolbora arabarra ez da lehortu aldageletatik igaro ondoren, Baskoniak hiru minutu baino gehiago behar izan ditu bigarren zatian estreinatzeko eta 11-2ko tartea jaso du hasieratik.

Baskoniaren bi hirukok galdutako aldea berreskuratu dute, baina Izar Gorriak ondo bete du bigarren zatia eta azken laurdenari aurrea hartu dio, 57-49.

Akatsez betetako norgehiagoka izan da, non talde desegokiak abantailarik handienak lortu ditu.

Vanja Marinkovicek eta Darius Thompsonek aurre egin diote eta Baskonia berriro lotu da partidara. Hala ere, etxekoen bi hirukok zuloa ireki dute berriro, eta gasteiztarrek baino energia gehiago jarri dute aurkariek lehia irabazteko, 74-63.

74 - Izar Gorria (21+18+18+17): Campazzo (3), Vildoza (3), Lazarevic (-), Bentil (12) y Martin (10) -hasierako bostekoa-, Dobric (11), Mitrovic (8), Markovic (3), Nedovic (20) y Petrusev (4).

63 - Cazoo Baskonia (26+12+11+14): Thompson (15), Howard (3), Giedraitis (10), Costello (6) y Kotsar (9) -hasierako bostekoa-, Heidegger (2), Raieste (3), Marinkovic (7), Díez (.), Hommes (6), Enoch (2) y Kurucs (-).

Epaileak: Mehdi Difallah (Frantzia), Fernando Rocha (Portugal) eta Anne Panther (Alemania). Falta teknikoa ezarri diete Peñarroya entrenatzaileari.