EUROLIGA

Thompsonek eta Kotsarrek garaipena eman diote Baskoniari (93-87)

AGENTZIA | EITB MEDIA

Joan Peñarroyak zuzentzen duen taldeak partida iraultzea lortu zuen. Talde bisitariak 2-21eko partziala lortu zuen bigarren laurdenean eta segidan Howardek 11 puntu sartu zituen aldea laburtzeko.

• Maik Kotsar

Maik Kotsar izan da Baskoniako jokalari onenena 40 puntoko balorazioarekin. Argazkia: EFE

Cazoo Baskoniak astearte honetan gainditu zuen Alba Berlin Buesa Arenan jokatutako partidan, Euroligako fase erregularreko 31. jardunaldian, landutako garaipenarekin (93-87). Horrela, atzean utzi zuen bere emaitza bolada txarra playoffetarako txartela ematen duen azken postuari eusteko, norgehiagokaren bigarren zatian markagailua irauli ondoren.

Hiru jardunaldi falta dira taldeak Kaunaseko Lauko Finalera daramaten lau txarteletako bat eskuratzeko lehian sartzeko, eta Gasteizko taldeak bere bertsiorik onena eskaini du Europako azken hiru porrotak atzean uzteko. Darius Thompsonen (21 puntu eta 11 asistentzia) eta Maik Kotsarren (23p eta 10 errebote) lan ona nahikoa izan zen Alemaniako taldea mendean hartzeko.

Hasieran saskiratze trukea izan zen nagusi, eta Baskonia garaile atera zen, Kotsarren eta Marinkovicen eskutik. Alemaniarren erreakzioa garaiz iritsi zen arren, etxekoen ahalegina nahikoa izan zen lehen laurdena aldeko markagailuarekin ixteko (25-24).

Israel Gonzalezen taldeak bere inertzia positiboa aprobetxatu zuen bigarren laurdenean, alemaniarren hirukoen nagusitasunarekin hasi zena. Defentsan ere sendo, Baskoniari kosta egin zitzaion jokoan sartzea, eta ez zen saskiratzeko gai izan, gutxienez partzialaren erdira arte. Hala ere, Howard erasoan agertu zenean, markagailua atontzea lortu zuen, nahiz eta bisitarien aldekoa izan (44-48).

Atsedenaldiaren ostean, etxekoen erreakzioak berriro sartu zuen norgehiagokan, saskiratze erritmo altuarekin eta bi taldeak erasoan bizi. Hala ere, Joan Peñarroyaren mutilek jakin izan zuten defentsan lerroak ixten, odolusteari aurre egiteko eta pixkanaka norgehiagoka berdintzeko. Azkenean, Giedraitisek hiru minuturen faltan sartutako hirukoak markagailua iraultzeko beta eman zion Baskoniari (68-67).

Dena den, azken hamar minutuak erasoko beste jaialdi batekin hasi ziren. Hala ere, Thompson hiruko lerrotik agertu izanak itzuli zien itxaropena Gasteizkoei. Joko-antolatzaile estatubatuarraren bi hiruko jarraian gehiegi izan ziren Albarentzat. Alemaniako taldeak eutsi egin zion, baina ezin izan zuen Baskonia menderatu, beti aurretik izan baitzen partidaren amaieran.

93 - Cazoo Baskonia (25+19+24+20): Thompson (21), Howard (11), Giedraitis (9), Hommes (5) eta Kotsar (23) -hasierako bostekoa-, Heidegger (-), Raieste (-), Marinkovic (15), Enoch (-), Costello (9) eta Kurucs (-).

87 - Alba Berlin (24+24+19+20): Lo (15), Smith (10), Olinde (10), Sikma (10) eta Lammers (3) -hasierako bostekoa-, Procida (11), Wetzell (13), Matisseck (-), Schneider (-), Thiemann (2), Blatt (-), Koumadje (2) eta Blatt (11).

Epaileak: Sasa Pukl (Eslovenia), Luka Kardum (Kroazia), Adar Peer (Israel). Ezabatu gabe.