Saskibaloia

AEB, munduko txapelduna

Aurkaririk gabe finalean ere

Madrilen jokatu zen saskibaloiko munduko txapelketaren finala. AEBk 129-92 jipoitu zuen Serbia finalean.

Ameriketako Estatu Batuek ez dute aurkaririk topatu urrea erdiesteko. Jokatutako partida guztiak aise irabazi dituzte, bai lehen fasean eta baita kanporaketetan ere.

Serbiaren kontrako finalean, minutu batzuk izan zen atzetik markagailuan AEB (7-15). Baina minutu bakar batean markagailua irauli eta atsedenaldirako aldea nabarmena zen, 57-41.

Hirugarren laurdenean 38 puntu egin zituen Mike Krzyzewskiren taldean. Azken laurdena zaleen gozamenerako jokaldi bikainak ikusi ziren, bai Serbiak eta bai AEBk ikuskizun polita eman zuten azken minutuetan,

129 - Estados Unidos (35+32+38+24): Irving (26), Curry (10), Harden (23), Faried (12) eta Davis (7) -hasierako taldea-; Rose, Thompson (12), Cousins (11), DeRozan (10), Gay (11), Drummond (6) eta Plumlee (1).

92 - Serbia (21+20+26+25): Teodosic (10), Kalinic (18), Markovic (3), N. Bjelica (18) eta Raduljica (9) -hasierako taldea- Jovic (6), Krstic (4), Bircevic, Bogdanovic (15), Simonovic, Katic (2) eta Stimac (7).