Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Miniaturak

Piparrada arrautzekin eta urdaiazpikoarekin
Piparrada arrautzekin eta urdaiazpikoarekin
Osagaiak
  • 20 pikillo piper
  • Odolki bat
  • Tipula bat
  • 2 berakatz atal
  • Perretxikoak - 300 g
  • Esnea - 500 ml
  • Irina - 50 g
  • Txerri-gantza - 50 g
  • Hirugiharra - 150 g
  • Ardo zuria - 100 ml
  • Tomate-saltsa
  • Oliba-olioa
  • Piperbeltza
  • Gatza
Prestaketa

Lehenik eta behin, tipula eta piper pare bat zatituko ditugu. Behin zaituta ditugula, lapiko bat hartu eta bertan erregosiko ditugu. Pauso bera jarraituko dugu piper berdeekin: zatitu eta tipula zatitxoak dauden lapiko horri gaineratuko dizkiegu. Gatz pixka bat botako diegu osagaiei.

Zenbait tomate hartu, txortena kendu eta galdarraztatuko ditugu, ondoren errazago zuritzeko. Tomateak atera eta bol batean sartuko ditugu ur hotzean.

Minutu batzuk igarota, azala eta haziak kenduko dizkiegu tomateei. Zatituko egingo ditugu rodajetan.

Lehenago piper berde eta tipul zatitxoak genituen lapiko horretara gehituko ditugu tomate zatitxoak eta erregosten utziko dugu.

Pikillo piperrak zatitu eta lapikora gaineratuko ditugu. 20 minutuz utziko dugu zaporea hartzeko.

Prest dagoela uste dugunean, osagaiak plater batera botako ditugu. Lau arrautz jarri eta gainean urdaizpiko tajadekin estaliko dugu.

Labean sartuko dugu platerra 200ºC eta 5-10 minutuan.