Alaves

8. jardunaldia

Alavesek balio handiko puntua lortu du Bartzelonaren aurka bat gutxiagorekin (1-1)

AGENTZIAK | ERREDAKZIOA

Gasteizko taldeak 10 jokalarirekin jokatu du azken ordu erdia, Jota Peleteirok bigarren txartel horia ikusi ostean, baina berdinketari eusteko gai izan da.

1:35
Alaves vs Bartzelona
Alavesek garrantzia handiko puntua bereganatu du larunbat honetan, Bartzelonaren aurka bana berdindu ostean (1-1), LaLiga Santanderreko zortzigarren jardunaldian. Gasteiztarrak hamar jokalarirekin geratu dira bigarren zatian, eta hala jokatu behar izan dute partidako azken ordu erdia.

Luis Riojak arabarrak jarri ditu aurreratik Neto Murara Bartzelonako atezainaren eta Gerard Pique atzelariaren arteko elkar ulertze falta aprobetxatuta. Aitzitik, bigarren zatian egindako aldaketek hobekuntza ekarrio diote talde katalanari, eta Antoine Griezmannek norgehiagoka berdindu du Alaves bat gutxiagorekin geratu eta berehala (epaileak bi txartel hori erakutsi dizkio Jota Peleteirori).

Hortik aurrera, Bartzelonak estu hartu du Pablo Machinen taldea, baina Fernando Pachecorekin egin dute topo, eta ez dute baliatzen jakin bat gehiagorekin jokatzeko abantaila.

1 - Alaves: Pacheco; Ximo Navarro (Aguirregabiria, 40. min), Laguardia, Lejeune; Rubén Duarte, Tomás Pina (Manu García, 72. min), Battaglia, Jota Peleteiro, Édgar Méndez Tavares, (min. 57); Deyverson (Joselu, 57. min) eta Luis Rioja (Adrián Marín, 72. min).

1 - Bartzelona: Neto; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet (Trincao, 46. min), Jordi Alba (Dest, 69. min); Sergio Busquets (Pjanic, 46. min), De Jong; Dembélé (Pedri, 46. min), Messi, Griezmann; yeta Ansu Fati Braithwaite, 78. min).

Golak: 1-0, 31. min: Rioja. 1-1, 63. min: Griezmann.

Epailea: Hernández Hernández. Peleteiro kaleratu du bi txartel horigatik. Txartel horiak: Deyverson eta Duarte (Alaves); Messi, Lenglet eta Busquets (Bartzelona).