Alaves

SmartBank Liga

Alavesek Malaga garaitu du (2-1) eta igoera zuzena izango du jokoan azken jardunaldian

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Gasteiztarrek garaipena lortu dute Asier Villalibre eta Toni Moyaren golei esker, eta Las Palmasen aurka jokatuko dute zuzenean Lehen Mailara igotzeko txartela.

• Toni Moya gola ospatzen. Argazkia: @Alaves.

Toni Moya gola ospatzen. Argazkia: @Alaves.

Asier Villalibrek eta Toni Moyak Alavesen LaLiga Santanderrera igotzeko asmoari eutsi diote larunbat honetan, gasteiztarrei funtsezko hiru puntu eman dizkioten bi golekin, Malagaren aurka (2-1). Horrela, azken jardunaldian Las Palmasi egingo diote aurre zuzenean mailaz igotzeko.

Alaves - Malaga partidako laburpena

Partida giro bikainarekin hasi da Mendizorrotzan eta etxeko taldeak lehen aukera serioa izan zuen Villalibrek egindako jaurtiketa batekin.

Alaves partidaren jabe egin da Malaga bere arean sartzeko, baina ez du arrisku argirik sortu. Geldikako abisua eman du berriro, Duartek buruz errematatu duen korner batean, baina baloia desbideratuta joan da.

Lehen zatiko azken hamar minutuetan Luis Garciaren taldeak baloia galdu du eta partida hoztu egin da.

Aldageletatik igarotzeak erabat aldatu du partida, izan ere, Alavesek aurrea hartu du markagailuan bigarren zatiko lehen jokaldian.

Etxekoen gola Villalbaren baloi galera batekin hasi da, Abdek ezker hegal osoa zeharkatu eta jaurtiketa egiteko aprobetxatu duenean, eta Yanezek jaurtiketa gelditu duen arren, aldaratzea Villalibrek ez du aldaratzean huts egin eta Alaves aurreratu du (1-0).

Andaluziarrek erreakzionatu egin dute eta arabarren defentsaren despiste bat aprobetxatu dute Muñoz bakarrik joan eta berdinketaren gola sartzeko (1-1).

Partidako azken hamar minutuek ez dute jaberik izan eta edozein taldek lortu ahal izan du gola, baina azkenean Alavesek lortu du, Toni Moyari esker. Honek aldaratze bat jaso du area aurrean jaurtiketa egiteko eta bere taldea berriro markagailuan aurretik jartzeko (2-1).

2 - Alaves: Sivera, Tenaglia (Arroyo, 70. min), Abqar, Sedlar, Duarte, Blanco, Sevilla (Moya, 70. min), Rober (Alkain, 62. min), Guridi, Abde (Miguel, 79. min) eta Villalibre.

1 - Malaga: Yañez, Delmas (Calvo, 45. min), Ramalho, Juande, Cristian, Febas, Escassi (Castro, 50. min), Muñoz, Villalba, Chavarria eta Lago Junior (Appiah, 60. min)

Golak: 1-0, M.46: Villalibre. 1-1, M.77: Muñoz. 2-1, M:87: Moya.

Epailea: Trujillo Suarez. Txartel horia atera die Escassi, Delmas, Tenaglia, Moya eta Blanco jokalariei.