Alaves

Laliga SmartBank

Alaves eta Eibar igoerako play-offean neurtuko dira, gasteiztarrek Las Palmasen aurka berdindu ondoren

I. G. | EITB MEDIA

Alaves amaierara arte ahalegindu da, kanariarren area behin eta berriz erasoz, baina ez da golik izan partidan eta igoera zuzenik gabe geratu dira.

• Asier Villalibre, Alavesen gol aukera batean

Asier Villalibre, Alavesen gol aukera batean. Argazkia: EFE

Alavesek berdinketa baino ezin izan du lortu Las Palmasen aurka (0-0) SmartBank Ligako fase erregularreko azken jardunaldian, eta igoerako play-offa jokatu beharko du Lehen Mailara igotzen saiatzeko. Lehen kanporaketa Eibarren aurka jokatuko du.

Las Palmas - Alaves partidako laburpena

Las Palmasek eta Alavesek zuzenean Lehen Mailara igotzeko aukera zuten jokoan, igoerako play-offa jokatu behar izan gabe. Beraz, tentsio handiko partida lehiatua espero zen.

Norgehiagoka erritmo biziarekin hasi da bi aldeetatik, arriskua sor zezakeen jokaldi bakoitza mozten zuen kontaktuko futbolarekin. Bi taldeetako batek ere ez du gol bat jasotzera arriskatu nahi izan, eta horregatik gehiago zentratu dira bere atea defendatzen.

Horren emaitza izan da atezainen parte-hartze eskasa. Las Palmas behin baino gehiagotan hurbildu da aurkariaren areara, baina euskal defentsak nahi bezala jokatzea eragotzi die. Gauza bera gertatu da beste eremuan. Villalibre eta Luis Rioja kanariarren defentsa gainditzen saiatu dira, baina saiakera guztiak ezerezean geratu dira.

Bien defentsako lana hain sendoa izanda, 23. minutura arte ez da atera jaurtiketarik egin. Sandrok izan du lehen abagunea abiaduran ihes egin ostean, baina bere jaurtiketa kanpora joan da ate albotik.

Luis Rioja aurkariaren atezainari baloia lapurtzeko zorian egon da ordu erdira. Alvaro Vallesek denbora gehiegi hartu du pentsatzeko, eta Rioja gainera joan zaio, baina baloia soilik oinaren puntarekin ukitu du aldaratzea desbideratzeko.

Sandrok bere botetan izan du gola lehen zatiko azken minutuetan. Areako aurrealdetik jaurtiketa indartsu bat eginez bilatu du eskuadra, baina kanpora joan zaio berriro.

Bigarren zatian Las Palmasek aurrerapausoa eman du eta arriskua sortzen hasi da. Alaves garesti ordaintzeko zorian egon da bere areatik gertu izan duen galera Jonathan Vierak jaso duenean misil bat jaurtitzeko, baina kanpora joan da berriz oso gutxigatik.

Villalibrek izan du partidako aukerarik argiena 63. minutuan. Aurrelariak korrika egin du zulora bidalitako baloi batera iristeko eta atezainaren aurrean jarri da. Atezainak, baina, ondo itxi du markagailua ireki zezakeen jaurtiketa.

Etxekoek sustoa eman diete berriro gasteiztarrei Sandroren jokaldi bikain batekin, baina ezerezean geratu da Siveraren erantzun azkarrari esker.

Alaves amaierara arte saiatu da, aurkariaren arearako erdiraketen bidez golaren bila. Baina ezin izan da, eta gasteiztarrek igoerako play-offa jokatu beharko dute Eibarren aurka.