Santander Liga

Sevilla Athletic baino gehiago izan da, eta zuri-gorriek ezin izan dute Europara sailkatu (1-0)

I. G. | EITB Media

Bilboko taldearen porrotaren eta Vila-realen garaipenaren ondorioz, Athletic zortzigarren geratu da sailkapenean, Europako postuetatik kanpo.

0
Sevilla vs Athletic: Santander Ligako laburpena, golak eta jokaldirik onenak

Athleticek ezin izan du Konferentzia Ligara sailkatu Sevillaren aurka 1-0 galdu eta gero. Hala ere, Sanchez-Pizjuanen hiru puntuak lortu izan balitu ere ez zuen lortuko, bi taldeei ez baitzieten mesede egin Realak Atletico Madrilen aurka lortutako emaitzak (1-2) eta Bartzelonak Vila-realen aurka lortutakoak (0-2).

Talde bizkaitarrak zazpigarren postua lortzeko aukera zuen eta hirugarren lehiaketa kontinentalean tokia lortzeko aukera.

Sevillak proposatu du gehien hasierako minututik eta bigarren minutua bete aurretik lehen aukera izan du.

Etxekoen hasiera ona orekatu egin du Marcelino Garcia Toralen taldeak; Dmitrovicen atea inguratzen hasi dira, eta handik 27 minutura Yuri Berchichek atezaina gainditu du erremate gogor batekin, baina jokaldia baliorik gabe geratu da VAR-aren ondorioz.

Sevilla ezegonkor ibili da baloiaren irteeran eta horrek Athleticek estutasunak alde batera uztea eta zelai erdiaz jabetzea eragin du.

Bigarren zatiaren hasieran 0-1ekoa iritsi ahal izan da bisitarientzat. Dmitrovicek ez du baloia ondo kontrolatzen jakin eta Iñaki Williamsengan eta ondoren zutoin batean eman du. Hurrengo jokaldian Karim Rekik atzelari herbeheretarra izan da gola sartu duena, baina VAR-arekin kontsultatu ondoren ere bertan behera geratu da.

Azkenean Rafa Mir izan da 1-0ekoa jarri duena, talde andaluziarraren jokaldi on baten ondoren.

1 - Sevilla: Dmitrovic; Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos (Rekik, 46. min), Acuña; Delaney, Joan Jordan; Lamela (Ocampos, 69. min), Oliver Torres (Papu Gomez, 69. min), Tecatito Corona (Rakitic, 82. min); eta En-Nesyri (Rafa Mir, 59. min).

0 - Athletic: Unai Simon; De Marcos (Lekue, 73. min), Vivian, Iñigo Martinez, Yuri; Berenguer (Nico Serrano, 86. min), Vencedor (Villalibre, 73. min), Vesga (Dani Garcia, 46. min), Muniain; Raul Garcia (Zarraga, 46. min) eta Iñaki Williams.

Gola: 1-0, 68. min: Rafa Mir.

Epailea: Carlos del Cerro Grande. Txartel horiak: joan Jordan (25. min), Acuña (76. min) eta Papu Gomez (95. min); Raul Garcia (38. min), Yuri (57. min) eta Dani Vivian (64. min).