Munduko futbol txapelketapelketa

QATAR 2022

Suitzak bigarren posturako lehia irabazi dio Serbiari; Brasil, multzoko liderra, Kamerunen aurka galdu arren

I. G. | EITB MEDIA

Serbiak eta Suitzak etengabeko borrokari eutsi diote, eta, azkenean, bigarrena nagusitu da (2-3). Brasilek, berriz, final-zortzirenetarako txartela ziurtatuta, luzapenean galdu du Kamerunen aurka (1-0).

• Suitzako jokalariak garaipena ospatzen

Suitzako jokalariak garaipena ospatzen. Argazkia: EFE

Brasilek eta Suitzak 2022ko Qatarreko Munduko Txapelketako final-zortzirenetara pasatzea lortu dute ostiral honetan, abenduak 2. Brasilgo selekzioak G multzoko lider bezala sailkatzea lortu du, Kamerunen aurka galdu arren (1-0). Bestalde, Suitzak Serbia gainditu du (2-3), multzoko bigarren posturako lehia 90 minututan mantendu den partida batean.

Hirugarrenez jarraian Suitzak multzoen fasea gainditu du Munfduko Txapelketa baten, final-zortzirenetan kokatu da, eta Portugalen aurkaria izango da.

Markagailua ireki denetik golak ez dira gelditu. Lehenik, Shaqiriren golarekin. Zazpi minutu behar izan ditu Serbiak berdinketa lortzeko, Mitrovicek sarera eraman duen burukada batekin, eta zortzi gehiago markagailua iraultzeko. Suitzako pilota irteeran izandako galera batean izan da, Balkanetako trantsizio azkar bat eragin zuena. Tadicek barruko pase on bat asmatu zuen eta Vlahovicek ez du huts egin.

Baina Suitzak atsedenaldia baino lehen izan duen azken aukera aprobetxatu du Embolok markagailua berdintzeko.

Atsedenaldiaren ondoren ere ez da su-etenik izan. Suitzak aprobetxatu egin du Remo Freulerrekin amaitu zen erasoan, eta hirugarren aldiz gainditu dute Serbiako atezaina.

Serbia paturik gabeko ekintza azkarretan nahastuta zegoen, eta dena emanez amaitu du, baina final-zortzirenik gabe geratu da.

2 - Serbia: Vanja Milinkovic-Savic; Nikola Milenkovic, Milos Veljkovic (Nemanja Gudelj, 55. min), Strahinja Pavlovic; Andrija Zivkovic (Nemanja Radonjic, 78. min), Sergej Milinkovic-Savic (Nemanja Maksinovic, m.68), Sasa Lukic, Filip Kostic; Dusan Tadic (Filip Djuricic, 78. min), Dusan Vlahovic (Luka Jovic, 55. min) eta Aleksandar Mitrovic.

3 - Suitza: Gregor Kobel; Silvan Widmer, Manuel Akanji, Fabian Schar, Ricardo Rodríguez; Remo Freuler, Granit Xhaka; Xherdan Shaqiri (Denis Zakaria, 69. min), Djibril Sow (Edimilson Fernandes, 69. min), Ruben Vargas (Christian Fassnatch, 83. min); eta Breel Embolo (Noha Okafor, 90. min).

Golak: 0-1, 20. min: Xherdan Shaqiri; 1-1, 26. min: Aleksandar Mitrovic; 2-1, 35. min: Dusan Vlahovic. 2-2, 44. min: Breel Embolo; 2-3, 48. min: Remo Freuler.

Epailea: Fernando Rapallini (ARG). Txartel horia atera die Silvan Widmer, Ruben Vargas eta Granit Xhaka suitzarrei; eta Sergej Milinkovic-Savic, Strahinja Pavlovic, Predrag Rajkovic, Nemanja Gudelj, Aleksandr Mitrovic eta Nikola Milenkovic serbiarrei.

Kamerunen saririk gabeko garaipena

Braslgo jokalariak partida amaitu ondoren. Argazkia: EFE

Brasilek ez zuen garaipena behar izan multzoko lehen txartela lortzeko eta ez da gehiegi ahalegindu luzapenean garaipena lortu duen Kamerunen aurka.

Vincent Aboubakarrek luzapenean egindako burukada batek Kamerunen garaipena ziurtatu du, Brasilek multzoen fasetik porrotik gabe alde egitea eragotziz.

45 minutura brasildarrek Munduko Txapelketan jaso duten lehen jaurtiketa izan da. 225 minuturen ondoren, azkenean norbaitek atezain brasildarraren eskularruak probatu ditu.

Kamerunek garaipena behar zuen aurrera egiteko, eta minutuek aurrera egin ahala gehiago arriskatu da. Vincent Aboubakar izan da Afrikako selekzioaren garaipenaren golegilea, Ederson geldiarazita utzi duen burukada bikain batekin.

Harmailetan poza izan arren, gol horrek ez du Kamerunek aurrera egiteko balio izan. Suitzarren garaipenak aukerarik gabe utzi dituzte.

Hortaz, Brasilek Hego Korearen aurka jokatuko du datorren asteartean.

0 - Brasil: Ederson; Alves, Militao, Bremer, Telles (Marquinhos, 55. min); Fabinho, Fred (Guimaraes, 55. min), Rodrygo (Everton, 55. min); Antony (Raphinha, 79. min), Martinelli y Jesús (Pedro, 64. min).

1 - Kamerun: Epassy; Fai, Tolo, Wooh, Ebosse; Ngamaleu (Ngom Mbekeli, 86. min) Anguissa, Kunde (Ntcham, 68. min); Aboubakar, Choupo-Moting y Mbeumo (Toko Ekambi, 64. min).

Gola: 0-1: 93+. min: Aboubakar.

Epailea: Ismail Elfath (EE.UU.). Txartel horia atera die Tolo, Kunde, Fai eta Aboubakar kamerundarrei eta Militao eta Guimaraes brasildarrei. Aboubakar kanporatu du bigarren txartel horiagatik.