Porrota etxetik kanpo

Osasuna, indarge Danjumaren bi golen aurrean (2-0)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Nafarrak nagusitzen hasi ziren, baina Vila-realek ordu erdia pasata berdindu zuen balantza, eta ordutik aurrera, neurketaren kontrola hartu zuen.

• Vila-realeko jokalariak gola ospatzen

Vila-realeko jokalariak gola ospatzen. Argazkia: EFE

Osasunak ondo hasi zuen partida, baina lehen zatiaren erdian, Vila-realek berdindu egin zuen, eta indarrak parekatuen zeudenean, Danjumaren bikaintasunezko erremate batek 1-0koa ekarri zuen (42. min). Bigarren zatiaren hasieran, Herbehereetako erasotzaileak, penaltiz (52. min), 2-0koa egin zuen.

Vila-real - Osasuna partidaren laburpena

Talde nafarrak partida kontrolpean izan zuen lehen minutuetan, Vila-realen jokoa mugatzeko gai izan baitzen, batez ere Dani Parejori Moncayolaren bitartez egindako markaketa onari esker.

Chimy Avilaren eta Brasanacen erremate bana izan ziren partidako lehen bi gol aukerak. Lehen zatiaren erdialdera arte, talde gorritxoa izan zen nagusi, eta une horretan, etxekoek erreakzionatu, eta indarrak berdindu zituzten.

Vila-realen hobekuntza 1-0ko jokaldian islatu zen, Alex Baenak berreskuratutako baloi baten ondoren. Jacksonek Danjumaren ondoan jarri zuen baloia, etxeko taldeko erasotzaileak takoikada zehatz batekin baloia sareratu zezan, eta etxeko taldearen abantailarekin iritsi zen partida atsedenaldira.

Sergio Herrerak Alex Baena buruan jo zuen erdiraketa batean egindako irteera batean, eta epaileak penaltia adierazi zuen (50. min). Danjumak ez zuen hutsik egin jaurtiketan eta 2-0koa jarri zuen markagailuan bigarren zatiko lehen erasoko jokaldian.

Vila-realek kontrolpean izan zuen norgehiagoka, baina Osasuna erasoan animatu zen, gol batek partidan sartzen zuela jakinda, baina ez zuen arriskurik sortu.

Partidak aurrera egin ahala, Osasuna indarrik gabe geratzen hasi zen, eta horrek Vila-real sendotu zuen, nafarren aukera guztiak ezerezean utziz.

2 - Vila-real: Rulli, Mandi, Albiol, Pau Torres, Pedraza, Yeremi Pino (Alberto Moreno, 71. min), Morlanes (Manu Trigueros, 84. min), Parejo, Alex Baena, Danjuma (Chukwueze, 71. min) eta Jackson (Morales, 64. min)

0 - Osasuna: Sergio Herrera, Nacho Vidal, Aridane, David Garcia (Manu Sanchez, 77. min), Juan Cruz, Moncayola, Torro (Aimar, 64. min), Brasanac, Moi Gomez (Abde, 64. min), Chimy Avila (Ruben Garcia, 64. min) eta Kike Garcia (Budimir, 77. min).

Golak: 1-0, 41. min: Danjuma. 2-0, 52. min: Danjuma penaltiz.

Epailea: Gonzalez Fuertes. Txartel horiak: Albiol (66. min) eta Manu Trigueros (91. min); Brasanac (27. min), Sergio Herrera (50. min), Juan Cruz (61. min), Kike Garcia (66. min), Ruben Garcia (72. min) eta Aimar (78. min).