Realak mendean hartu du Osasuna Oyarzabalen itzuleran (2-0)

I. G. | eitb media

Gipuzkoarrak nafarren aurka nagusitu dira Brais Mendezek eta Sorlothek egindako golei esker.

• Realaren eta Osasunaren arteko derbia

Realaren eta Osasunaren arteko derbia. Argazkia: EFE

Realak garaipena lortu du urteko azken partidan, Reale Arenan Osasuna 2-0 mendean hartuta euskal derbian. Braisen eta Sorlothen golek justizia egin diote gipuzkoarren anbizio handiagoari, haiek kontrolatu baitute norgehiagoka denbora gehienean.

Reala - Osasuna partidako laburpena (2-0)

Partida entrenatzaile txuri urdinarentzat izan da, bere taldeak jokoa kontrolatu baitu lehen zatian. Berea izan da baloia eta berea nagusitasuna, denboraren zati handi batean Realak Osasunaren zelaian jokatu baitu.

Realari arriskua sortzea kostatzen ari zitzaion, baina 22. minutuan, hegaleko jaurtiketa baten ostean, Kubok bat egin du Braisekin eta honek Aitor Fernandez gainditu du (1-0).

Chimy Avilak aukera on batekin batekin mehatxatu du, baina ilusio hutsa izan da, Reala izan baita partida kontrolatzen jarraitu duena, nahiz eta Alguacilen mutilek min handirik egin gabe jarraitu duten azken metroetan.

Bigarren zatian, etxekoek Aitor Fernandezen aterako bidea errazago aurkitu dute. 53. minutuan, area barruan Silva eta Kuboren arteko triangelatze bat gora jaurti du Chok. Bost minutu beranduago Brais izan da area kanpotik jaurtiketa bat zutoinaren ondora bota duena, eta 62an Kubok gurutzatuegi jaurti du.

Gola bazetorrela ikusten zen eta bi minutu beranduago iritsi da, Silvak hiru laurdenetan egindako takoikada batekin. Braisek, bere aldetik, gauza bera egin du sakontasunez Sorlothen aldentzerako. Aitor Fernandezen irteeraren aurrean, baloia gainetik jarri dio, 2-0ekoa egiteko.

Nafarrak denbora gehiago hasi dira jokatzen aurkariaren zelaian. Izan ere, Osasunak aldeak murriztu ahal izan ditu handik gutxira Darkok area barruan bakarrik izan duen burukada batean. Baina haien saiakerek ez dute arrakastarik izan.

Garaipenak Realarentzat balio handia duen arren, are gehiago izan du Mikel Oyarzabalen itzulerak, amaierarako lau minuturen faltan zelaia zapaldu baitu, entrenamendu batean gurutzatua hautsi zuenetik bederatzi hilabete baino gehiago igaro ondoren.

2 – Reala: Remiro; Aritz, Zubeldia, Le Normand, Rico; Zubimendi, Brais (Illarramendi, m. 80), Silva (Ander Martin, 80. min); Kubo (Navarro, 80. min), Sorloth (Oyarzabal, 86. min) eta Cho (Navarro, 74. min).

0 – Osasuna: Aitor Fernandez; Juan Cruz (Abde, 77. min), Unai García (Darko, 66. min), David Garcia; Ruben Peña, Moncayola, Torro (Ruben Garcia, 66. min), Moi Gomez, Manu Sanchez; Aimar (Kike García, 58. min) eta Chimy Avila (Kike Barja, 77. min).

Golak: 1-0, 22. min: Brais. 2-0, 64. min: Sorloth.

Epailea: Pizarro Gomez. Txartel horia atera dio Braisi Realaren aldetik eta Unai Garciari Osasunaren aldetik.