EA Sports Liga

Realak eta Alavesek puntuak banatu dituzte urteko lehen euskal derbian (1-1)

I. G. | eitb media

Luis Riojak sartutako penalti batek aurreratu ditu babazorroak, baina Zubimendik markagailua berdindu du azken unean.

• Andre Silva (Reala) eta Javi Lopez (Alaves). Argazkia: EFE

Andre Silva (Reala) eta Javi Lopez (Alaves). Argazkia: EFE

Realak eta Alavesek bana berdindu dute Reale Arenan jokatu den urteko lehen euskal derbian, EA Sports Ligako 19. jardunaldian. Luis Riojak sartutako penalti batek aurreratu ditu babazorroak, baina Zubimendik markagailua berdindu du azken unean.

Partida nahiko motel hasi da, Reala baloiaren nagusitasunarekin eta Alaves defentsan sendo. Baina lehenengo aukera bisitarien eskutik etorri da. Guridi area barruan sartu da, baina bere jaurtiketa kornerrera desbideratu du Zubeldiak azken unean.

Hala ere, Gipuzkoako taldeak jokoan nagusi izaten jarraitu du eta golean buka zitezkeen pare bat aukera arriskutsu sortu ditu. Horietako batean, Tenaglia garaiz iritsi da markagailua ireki zezakeen Oyarzabalen jaurtiketa eteteko.

36. minutuan, Remirok txartel gorria ikusi du Alavesen kontraeraso batean, atezainak baloia eskuarekin ukitu behar izan baitu areaz kanpoko irtenaldi txar baten ondoren. Unai Marrero sartu da haren ordez.

Bat gutxiagorekin egon arren, Realak kontrolarekin jarraitu du aldageletatik bueltan eta babazorroek beste susto bat hartu dute Siveraren irteera txar baten ostean, baina Rafa Marinek bere taldea salbatu du atepean.

Partidako une garrantzitsuena 74. minutuan iritsi da, epaileak Alavesen aldeko penaltia adierazi duenean. Etxekoen defentsak Luis Riojaren erdiraketa bat urrundu du, baina aldaratzea Guevarak jaso du eta, jaurtiketa egitera zihoanean, Merino aurrean jarri eta jokalaria lurrera bota du. Luis Riojak ez du 11 metroetatik huts egin (0-1).

Lau minuturen faltan, epaileak beste penalti bat adierazi du, oraingoan Realaren aldekoa, Zubeldiari egindako balizko falta bategatik, baina, VARa berrikusi ondoren, bertan behera utzi du erabakia.

Eta dena erabakita zegoela zirudienean, Zubimendik berdinketaren gola sartu du (1-1). Beraz, puntu banaketa urtea hasteko.

1 - Reala: Remiro; Traore, Zubeldia, Le Normand, Tierney (Aihen, 94. min); Zubimendi, Merino, Brais (Sadiq, 86. min); Kubo (Zakharyan, 94. min), Silva (Marrero, 39. min) eta Oyarzabal (Barrenetxea, 87. min).

1 - Alaves: Sivera; Gorosabel, Tenaglia, Marin, Lopez; Guevara, Blanco (Vicente, 57. min), Guridi (Benavidez, 70. min); Rioja, Omorodion (Simeone, 70. min) eta Rebbach (Kike, 57. min).

Golak: 0-1, 76. min: Rioja, penaltiz. 1-1, 96. min: Zubimendi.

Epailea: Víctor Garcia Verdura. Txartel horia atera die Zubeldia, Traore, Oyarzabal, Rebbach, Omorodion, Sivera eta Kike jokalariei. Remiro kanporatu du txartel gorriarekin.