Alaves

Errege Kopa

Alaves-Bartzelona, final historikoa

eitb.eus

Errege Kopako finala Bartzelonaren kontra jokatuko du maiatzaren 27an Alavesek Mendizorrotzan Celtari 1-0 irabazi eta gero. Talde katalana titulu gehien dituena da.

0:34

Egun handia, egun historikoa Alavesentzat. Gasteiztarrek Kopako finala jokatuko dute Bartzelonaren kontra Celtari 1-0 irabazi ondoren.

Theo Hernandez alavesPartidako lehen minutuetan Gaizka Toquerok izan zuen lehen gol abagunea, baina hortik aurrera Celtarentzat izan zen baloia eta aukera garbienak. 13. minutuan Iago Aspasek gutxigatik ez zuen egin gola; sei minutu beranduago, halere,  Ibaik faltaz langara bidali zuen baloia.

26. minutuan, Theoren hutsean Aspak berriro ere areaz kanpotik jaurti eta gutxigatik joan zen baloia langatik gora. Hutseko emaitzarekin amaitu zen lehen zatia Mendizorrotzan.

Bigarren zatiko lehen minutuak Alavesentzat izan ziren, nahiz eta joko oso ona egin ez, aurrera pausoa ematea erabaki zuten. 64. minutuan Sergiok geldiketa ona egin zuen Ibairen jaurtiketan eta bi minutu geroago Deyversonek bere oinetan izan zuen gola, baina jaurtiketa oso txarra egin eta baloia kanpora joan zen.

82. minutuan Toquero ordezkatu zuen Edgarrek jokaldi bikainean egin zuen Alavesen gola eta finalerako txartela.

HAMAIKAKOA

ALAVES: Pacheco; Femenia, Laguardia, Feddal, Theo; Llorente, Camarasa, Manu, Ibai (86' Vigaray); Toquero (78' Edgar Mendez, 94' Alexis) eta Deyverson.

CELTA: Sergio; Hugo Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny; Marcelo Diaz (82' Guidetti), Radoja, Tucu; Wass, Aspas eta Bongonda (73' Sisto).