SANTANDER LIGA

Athleticek porrota jaso du hobeto jokatu duen Gironaren aurka (2-1)

I. G. | EITB MEDIA

Etxekoak Bilboko taldea baino gehiago izan dira partida osoan zehar, eta lehoiek erreakzionatu dutenerako bi goleko abantaila zuten dagoeneko.

• Lekue eta Nico Williams Gironaren aurkako partidan

Lekue eta Nico Williams Gironaren aurkako partidan. Argazkia: EFE

Athleticek porrot gogorra jaso du Gironaren aurka (2-1) Montilivin, eta denboraldiko laugarren porrota jaso du, zazpi jardunaldi irabazi gabe zeramatzan eta jaitsiera postuetatik irten den taldearen aurka.

Girona - Athletic partidako laburpena (2-1)

Ernesto Valverderen taldeak aurpegi oso grisa erakutsi du Montilivin orain hamabigarren postuan dagoen Gironaren aurka.

Partida etxeko taldearen erabateko nagusitasunarekin hasi da, gola sartzeko hainbat aukera izan dituena lehen minututik. Lehen ordu laurdena baino lehen Unai Simonek lau jaurtiketa gelditu behar izan ditu.

Athletic esnatu ahal izan da Toni Villaren akats baten ondorioz sortutako kontraeraso batean, baina ez du aukera aprobetxatu.

Gironak berehala erantzun du Yangel Herreraren bi jaurtiketekin, biak Unaik geldituta, eta Miguelek beste aukera bat izan du Iñigo Lekue atzean utzi ondoren.

Talde bilbotarrak aurrerapausoa eman du minutuek aurrera egin ahala eta Raul Garciak bere taldearen jokaldi arriskutsu bakarra asmatu du lehen zatian: jaurtiketa gurutzatu bat atsedenaldira joan aurretik.

Valverde defentsa txukuntzen saiatu da atsedenaldian Mikel Balenziagaren sarrerarekin. Euskal taldearen erreakzioa Nico Williamsen eskutik heldu da, ezkerkada batekin. Baina egoera ez zen ona Athleticentzat eta 55. minutuan Valverdek bi jokalari berrirengana jo du: Oscar de Marcos eta Unai Vencedor.

David Lopezek ez du huts egin izan duen bigarren aukeran. 67. minutuan 1-0ekoa egin du eta etxekoen nagusitasuna markagailuan islatu du.

Valverdek bi minutu geroago agortu ditu aldaketak, baina ez du partidaren gidoia aldatzea lortu eta Ivan Martinek 2-0ekoa sartu du 75. minutuan.

Lehia zirraragarria izan da azken unera arte, Gorka Guruzetak 2-1ekoa sinatu duenean 78. minutuan, boleaz, Nico Williamsen pase bat De Marcosek luzatu ostean. Baina Athleticek ez du gehiagorako denborarik izan eta Gironak garaipena ospatu du.

2 - Girona: Gazzaniga; Arnau, Santi Bueno, David López, Miguel (Javi Hernández, 85. min); Romeu; Toni Villa (Iván Martín, 66. min), Herrera (Ramon Terrats, 85. min), Aleix García, Valery (Riquelme, 62. min); Castellanos (Stuani, 62. min).

1 - Athletic: Unai Simón; Iñigo Lekue (De Marcos, 55. min), Yeray, Iñigo Martinez, Yuri Berchiche (Balenziaga, 46. min); Vesga (Vencedor, 55. min), Oihan Sancet (Zarraga, 69. min); Williams Jr, Raul Garcia (Guruzeta, 69. min), Berenguer; eta Williams.

Golak: 1-0, 67. min: David López. 2-0, 75. min: Iván Martín. 2-1, 78. min: Guruzeta.

Epailea: Pizarro Gómez. Txartel horia atera die Gironako Romeu (52. min) eta Athleticeko Yuri Berchiche (35. min) jokalariei.