Errege Kopa

Athleticek Sestao Riverren aurkako Kopako derbia bereganatu du (0-1)

I. G. | EITB MEDIA

Bilbotarrek garaipena lortu dute Raul Garciaren golari esker, eta Errege Kopako hirugarren kanporaketara igaroko dira.

3:41
Raul Garcia

Athleticek Sestao River gainditu du etxetik kanpo Las Llanasen, eta Raul Garciak Ernesto Valverderen taldea sailkatu du Errege Kopako final-hamaseirenetara gol batekin (0-1).

Sestaok hobeto ekin dio partidari, eta lehen minutuan, kornerra behartu du Kepa Uriarteren bitartez, Athleticen jokalaria, Sestaon utzita dagoena eta merezimenduzko jokaldiak egin dituena.

Lehen zatiko luzapenean egindako jokaldi horietako bat Raul Garciak 32. minutuan sartutako gola berdintzeko balio ahal zatekeen. Athleticeko jokalariak partidako gol bakarra lortu du erremate akrobatiko bikain batekin, Zarragaren erdiraketa baliatuz.

Nafarrak bigarren gola sartzeko aukera ere izan du buruz Ivan Crespok gol lerroan atera duen erremate batean.

Raulen aukera horiek Athleticen hobekuntzaren saria izan dira 20. minututik aurrera, Vesgak eta Zarragak jokoaren kontrola hartu dutenean.

Lehen zatiko okerrena Guruzeta ordezkatzera behartu duen lesioa izan da, jasotako sarrera gogor batean min hartu ondoren.

Talde bilbotarrak bere nagusitasuna bermatu du aldageletatik itzuli ondoren, baina Leandro izan da lehen aukera izan duena. Baina etxekoen golegileak ez du ondo jaso Aitor Villarrek eskuinetik egindako erdiraketa.

Erantzun ona eman dio Athleticek Sancetek Williamsi emandako pasearekin. Raulek eta Nikok Sestaoren area mehatxatzen jarraitu dute, baina partida aldatuz joan da, eta etxekoek bultzada bat hartu dute.

Norgehiagokaren azken txanpan, partida joan-etorrikoa bihurtu da, zenbait abagunerekin, baina Riverrek ez du luzapeneko saria lortu.

0 - Sestao River: Ivan Crespo; Markel Etxebarria, Gaizka Martinez, Ugarte, Mateo (Juste, 84. min); Huete (Urcelay, 46. min), Garai; Aitor Villar (Baque, 84. min) Goti (Aranzaba, 73. min), Kepa Uriarte (Yurrebaso, 64. min); eta Leandro.

1 - Athletic: Agirrezabala; De Marcos, Vivian, Yeray, Yuri; Vesga, Zarraga (Dani Garcia, 73. min), Sancet (Muniain, 73. min); Nico Williams, Guruzeta (Iñaki Williams, 38. min) eta Raul Garcia (Villalibre, 83. min).

Gola: 0-1, 32. min: Raul Garcia.

Epailea: Javier Iglesias Villanueva. Txartel horia atera die Sestao Riverreko Huete, Uriarte eta Urcelay jokalariei.