Errege Kopa

Osasuna final-zortzirenetara igaro da Nasticen aurkako lehia zail baten ostean (1-2)

I. G. | EITB MEDIA

Gorritxoek luzapenera arte eraman behar izan dute partida garaipena lortzeko, 90 minutuen amaieran 1-1ekoa lortu ostean. Tarragonako taldeak bere atean egindako gol batek hurrengo faserako txartela eman die.

4:03
Osasuna gol bat ospatzen

Osasunak aurreikuspenak bete eta Errege Kopako final-zortzirenetarako sailkatu da Tarragonako Gimnastici 1-2 irabazita, baina uste baino askoz gehiago sufritu du eta luzapena jokatu behar izan du hori lortzeko.

Talde nafarrak 12. minutuan mehatxu egin du korner batean. Ruben Garciak baloia bidali dio 'Chimy' Avilari, eta honek boleaz lotu du, eskuin zutoinean jo duen jaurtiketa indartsua eginez.

Etortzear zegoenaren atarikoa izan da. 16. minutuan, Kike Garciak 0-1ekoa egin du, area barrutik eskuin oinarekin egindako erremate estu batekin, Pol Domingok buruz bidalitako baloi bat jasota.

Golak min egin dio Nastici eta Osasunak aprobetxatu egin du jokoa bere atetik aldentzeko. Hala ere, lehen zatia Eric Montesek buruz egindako erremate arriskutsu batekin amaitu da, Sergio Herrerak harrapatu duena.

Atsedenaldiaren ostean Jagoba Arrasateren taldeak ondo jarraitu du zelaian, bere joko fisikoa inposatuz.

Hala ere, ordua igaro ondoren, neurketaren sentsazioak aldatu egin dira eta Nastic bere erasoa eraikitzeko pazientzia izaten hasi da.

Saria berdinketaren gola izan da 78. minutuan, Pablo Fernandezek bigarren zutoinean buruz egindako erremate batekin, Maurizio Pochettinok eskuinetik egindako erdiraketa baten ondoren. Baina, Fernandez, heroi izatetik bilau izatera igaro da sei minuturen buruan, harik eta txartel gorria atera baitiote protesta egiteagatik.

Kanporaketak baloiaren jabetza eman dio Osasunari, baina Nasticek aurre egitea lortu du partida luzapenera bidaltzeko. Monologo nafarrak denbora gehiago jarraitu du eta Kataluniako taldeak atzean eutsi dio.

Ez Abde izan da Nasticen defentsa gainditu duena 1-2ko jokaldian, Eric Montes erdiraketa aldentzen saiatu denean. Oraindik denbora egon da Osasuna 10ekin geratzeko Rober Ibañezek txartel gorria ikusi duenean ekintza gogor baten ondoren, baina horrek ez du nafarren sailkapena zaildu.

1 - Nastic: Parra; Pol Domingo, Josema (Quintanilla, 46. min), Montes Arce, Joan Oriol; Pedro (Gorostidi, 46. min), Montalvo; Marc Alvarez (Pochettino, 73. min), Marc Fernandez (Pablo Fernandez, 46. min), Bonilla (Nil, 106. min); eta Guillermo (Andrei Lupu, 60. min).

2 - Osasuna: Sergio Herrera; Ruben Peña (Diego Moreno, 63. min), David Garcia, Aridane, Manu Sanchez; Ibañez, Brasanac (Moncayola, 91. min); Chimy Avila (Ez Abde, 68. min), Ruben Garcia (Moi Gomez, 79. min), Kike Barja (Oroz, 68. min); eta Kike Garcia (Budimir, 79. min).

Golak: 0-1: Kike Garcia, 16. min. 1-1: Pablo Fernandez, 78. min. 1-2: Eric Montes (b.a), 112. min.

Epailea: Díaz de Mera Escuderos. Txartel horia atera die Nasticeko Alex Quintanilla, Ander Gorostidi, Joan Oriol, Andrei Lupu eta Nil Jimenezi, eta Pablo Fernandez kaleratu du txartel gorriarekin. Osasunari dagokionez, txartel horia atera die David Garcia, Ruben Peña eta Darko Brasanaci, eta Rober Ibañez kaleratu du txartel gorriarekin.