EURO 2020

Poloniak 1-2 galdu du Eslovakiaren aurka, hamar jokalarirekin

M. Y. L. | EITB MEDIA

Lehen gola Wojciech Szczesnyk egin du bere atean; ondoren, Karol Linettyk markagailua parekatu du, eta Milan Skriniarrek 1-2koa jarri du, 69. minutuan.

• Milan Skriniar eta Robert Mak

Milan Skriniar eta Robert Mak. Argazkia: EFE

Eslovakiak ezuztean harrapatu du Polonia, 1-2 menderatu baitu Eurokopa honetan jokatu duten lehen partidan, Wojciech Szczesny atezainak (bere atean) eta Milan Skriniarrek egin dituzten golei esker.

E multzoko bi taldeek Grzegorz Krychowiaken kanporaketak markatutako norgehiagokarekin hasi dute txapelketa. Ordu erdi falta zenean eta markagailua parekatuta (1-1) zegoenean, Polonia gizon bat gutxiagorekin geratu da.

Aurretik, Eslovakiak lehen zatian sartu du lehenengo gola. Robert Makek ezker hegaletik egindako jokaldi baten ostean, baloiak zutoina jo du, eta, ondoren, Szczesnyren bizkarra; beraz, atezain poloniarrak bere atean sartu du baloia.

Bigarren zatia hasi eta 47 segundora, Karol Linettyk markagailua parekatzea lortu du, baina partidaren 69. minutuan, korner batean, Skriniarrek garaipenaren gola sartu du.

1 - Polonia: Szczesny; Bereszynski, Glik, Bednarek, Rybus (Puchacz, 74. min); Krychowiak, Linetty (Frankowski, 74. min), Klich (Moder, 85. min); Zielinski (Swiderski, 85. min), Jozwiak eta Lewandowski.

2 - Eslovakia: Dubravka; Pekarik (Koscelnik, 79. min), Satka, Skriniar, Hubocan; Kucka, Hromada (Hrosovsky, 79. min), Mak (Suslov, 87. min), Haraslin (Duris, 87. min), Hamsik; eta Duda (Gregus, 92. min).

Golak: 0-1, 18. min: Szczesny (bere atean). 1-1, 46. min: Linetty. 1-2, 69. min: Skriniar.

Epailea: Ovidiu Hategan (ROM). Hubocani txartel horia erakutsi dio (20. min) eta Krychowiak kanporatu du, bi txartel hori erakutsita (22. eta 63. minutuetan).