Euroliga

Baskoniak Real Madril mendean hartuta, Euroligako "play-in"erako txartela lortu du (91-95)

Lehen zati txarra gainditu eta gero, Dusko Ivanovicen gizonak Markus Howard ikaragarri baten jokoan oinarritu dira garaipena lortzeko.

Baskoniak Euroligako 'play-in'erako txartela lortu du ostiral honetan, Real Madrilen aurka etxetik kanpo garaipena lortuta. Real Madrilek, jokoan ezer ez bazuen ere, arazoak sortu ditu, baina Markus Howarden joko bikainak (35 puntu eta 12tik 7 hiruko jaurtiketetan) Gasteizko taldea aurretik jarri du.

Euroligako fase erregularreko azken-aurreko lehiara behar ezberdinekin iritsi dira bi taldeak: Real Madril sailkapeneko lehen postuan eta Baskonia partida irabazteko beharrarekin. Hala ere, Fabien Causeur eta Mario Hezonja talde zuriko jokalariek ez dakite zer den erlaxatzea, eta bien artean euren taldeko lehen 23 puntuetatik 19 egin dituzte.

Bitartean, Baskoniari kosta egin zaio erantzutea. Presarik gabe, lehen laurdenaren amaieran erreakzionatu du, 0-5eko partzial batekin, bere norabide okerra apur bat zuzentzeko.

Bigarren laurdenaren hasieran, etxekoak berriz ere aurreratu dira, baina Tadas Sedekerskis eta Howard artean beren taldea aurrera eraman dute; izan ere, Gasteizko taldea hiru puntura kokatu da. Etxeko taldea berriro saiatu da ihes egiten, baina ez du alde handirik lortu, Howardek bost puntu salbatzaile egin baititu (48-42, 20. minutuan).

Jokalari estatubatuarraren emanaldia ez da hor amaitu. Howarden hirukoetako 3k eta Costelloren 7 puntuk markagailua irauli dute laurden erabakigarrira heltzeko bi minuturen faltan (58-60, 28. minutuan).

Horrela, azken hamar minutuetan erabaki da partida. Sentsazio hobeak izan ditu Real Madrilek azken laurdenaren hasieran, baina 0-13ko partzial batek partida hautsi du, Howard eta Costelloren ekinari esker.

Horrela, Dusko Ivanovicen gizonek garaipena lortu dute Real Madrilen aurka (91-95), eta Euroligako hurrengo faserako sailkatu dira, fase erregularra amaitzeko jardunaldi baten faltan.

91 - Real Madril (27+21+16+27): Campazzo (12), Causeur (13), Hezonja (18), Yabusele (12), Tavares (6), Poirier (9), Deck (5) Llull (-), Musa (16), Sergio Rodríguez (-).

95 - Baskonia (17+25+23+30): Miller-Mcintyre (4), Kotsar (4), Díez (5), Marinkovic (3), Moneke (11) , Sedekerskis (9), Howard (35), Costello (19), Rogkavopoulos (5), Chiozza (-).

Epaileak: Mehdi Difallah (Frantzia), Tomislav Hordov (Kroazia) eta Saulius Racys (Suezia).