Txirrindularitza

14. etapa

Simon Yates, nagusi Les Praeresko igoera bertikalean lidertza ere bere gain hartuz

AGENTZIAK | ERREDAKZIOA

Britainiarra gailendu da Espainiako Itzuliko 14. etapako amaiera leherkorrean. Lopez eta Valverde bi segundora helmugaratu dira, eta Ion Izagirre, berriz, 33 segundotara iritsi da.

1:59

Simon Yates txirrindulari britainiarrak (Mitchelton-Scott) lidertza berreskuratu du Les Praeresko igoera leherkorrean gailenduz. Espainiako Itzuliko 14. etapa honetan, Alejandro Valverde era Nairo Quintana atzean utzi ditu Yatesek Jesus Herradari aldea irabaziz.

Yatesek, Giro 2018ko hiru etapen irabazleak, bere gain hartu du lidertza 171 kilometroko etapako Navako igoera leherkorrean gailenduz. Aurtengo Itzuliko bigarren garaipena du britainiarrak, zeina azken kilometroetan erabaki den Valverde eta Quintanari alde erabakigarria atera dienean.

Amaieratik kilometro eta erdira erasoa jo du kolonbiarrak, baina ezin izan dio Yatesen nagusitasunari heldu. Hanketan pilatutako esfortsuari aurre eginez, eta atzerantz begiratu gabe, Mitcheltoneko txirrindulariak garaipena eraman du afizioak kolore guztietako kamiseta eta ikurrinaz jantzi duten helmugan.

300 metro faltan, Valverdek azken saiakera egin du, baina Yatesek ez d gupidarik izan eta bere gain hartu ditu 14. etapa eta Itzuliko lidertza. Itzaletan kokatzen zuten askok britainiarra lidertza galduta  eta bere estrategia kontserbadoreegia ote delakoan, baina larunbat honetan bere maila ona duela eta sasoia betean dagoela erakutsi nahi izan du.

Quintanak ere egin zituen ahaleginak eta Enric Masek ere bereak egin zituen azken metroetan garaipena esku artean zuten zazpi txirrindularien taldean lehiakor izateagatik. Hala ere, Yatesek erakutsi zuen sasoirik onena. Bonifikazioa eraman eta sailkapeneko posturik gorenean gailendu zen Herradak 7 minutu baino gehiago galdu ostean.

Gauzak horrela, Valverde hirugarren postuan helmugaratu da, hain zuzen ere, Astana taldeko Miguel Angel Lopezekin batera, eta hortaz, sailkapen orokorrean bigarren kokatu da berriz ere, liderrarekiko 20 segundotara. Nairo Quintana, berriz, hirugarren da eta arestian aipatutako Lopez dugu, azkenik, laugarren tokian liderrarekiko 47 segundotara.