Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Dilista entsalada oliba hummusarekin eta alberjinia kurruskariekin
Dilista entsalada oliba hummusarekin eta alberjinia kurruskariekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Dilista entsalada:
  • Dilista egosiak, 200 g
  • Cherry tomateak, 80 g
  • Mango erdia
  • Ahuakate erdia
  • Luzoker erdia
  • Tipulin erdia
  • Oliba beltzak, eskukada bat
  • Feta gazta, 80 g
  • Martorria
  • Tipulin adarra
  • Ziapea, koilarakada bat
  • Fruitu lehor olioa, koilarakada bat
  • Oliba-olio birjina estra pixka bat
  • Lima erdi baten zukua
  • Sesamo- haziak
  • Oliba hummusa:
  • Txitxirioak, 120 g
  • Oliba berdeak, 80 g
  • Oliba beltzak, 80 g
  • Tahinia, koilarakada bat
  • Tipulin adar txikitua
  • Oliba olioa
  • Alberjinia kurruskariak:
  • Alberjinia bat
  • Arto malutak, 2 eskukada
  • Txitxirio irina, 150 g
  • Esnea, 150 g
  • Tipula hautsa, koilarakadatxo bat
  • Baratxuri hautsa, koilarakadatxo erdia
  • Belar usaintsuak, koilarakadatxo bat
  • Gatza
  • Frijitzeko olioa
Prestaketa

Dilista entsalada:

Ontzi batean, dilista egosiak jarri, eta bertara tipulina eta tipulin adar txikituta, mangoa, luzokerra eta ahuakatea dadotan, oliba beltzak eta feta xaflatan, cherry tomateak konfitatuta eta martorria txikituta sartu, eta ondo nahastu. Beste ontzi batean, ziapea, ozpina, olioak, lima zukua eta sesamo haziak sartu, eta ondo nahastu. Dilista entsaladarekin elkartu.

Oliba hummusa:

Ontzi batean, osagai guztiak sartu, eta birrindu pate bat egin arte.

Alberjinia kurruskariak:

Alberjiniak makilatxotan moztu. Ontzi batean, txitxirio irina, esnea, tipula eta baratxuria hautsa, belar usaintsuak eta gatza bota. Ondo nahastu, eta alberjinia makilatxoak bota. Ondo nahastu, eta arto malutak galdarraztatu. Oliotan frijitu, eta xukatu.

BUKAERA:

Plater batean, dilista entsalada jarri; inguruan, oliba hummusa, eta gainean, alberjinia makilatxo frijituak.