Gizartea -
Sukaldaritza kongresua
Gasteizko sukaldaritza kongresuaren azken eguna
"Plater bat beti ez da zertan gozoa izan, gozotasuna ulertu ohi dugun moduan, baina zirraragarria izan behar da, lekuz kanpo dagoela eman arren", Aduriz munduko bosgarren sukaldari onenaren arabera.
Erredakzioa
Igandetik guztira 23 Michelin izar dituzten sukaldari europar onenetakoak bildu dira Gasteizen, eta sukaldaritza kongresuaren azken jardunaldian Pedro Subijana eta Massimo Bottura italiarra (sukaldari onenen zerrendan, seigarrena) ere aritu dira.
Errenteriako Mugaritz jatetxeko nagusiak, Andoni Luis Adurizek, Autore Sukaldaritzaren XVII. Biltzarrean parte hartu duten gainerako sukaldariek ez bezala, bere lorpen handienak baino, bere ''porrotak'' izan ditu hizpide.
Adurizek bertan bildutakoei esan dienaren arabera, plater gehienak sortzerakoan hutsegiteak egon dira, eta zerbait interesgarria lortzeko behin eta berriro ekin, asko saiatu eta probak eta probak egin beharra dago.
Bere saiakera “gehienek” porrot egiten dutela aitortu du, eta horren adibide, bere jatetxeko menuan dagoen plater bat aipatu du. Bost urte eman ditu hori sortzen eta, bere esanetan, oraindik ez dago erabat pozik emaitzarekin.