Gizartea -
Leioan
Kalimotxoa birgaitzeko ardo perfektuaren bila
Leioako Mendibile Ardo Akademiak era askotako eta jatorrizko deitura ezberdineko 12 ardoren artean aukeraketa bat egingo du.
Erredakzioa
Ardo-dastatzean aditu talde batek kalimotxoarentzako zuku ezin hobea bilatuko du, konbinatuaren irudia birgaitzea helburu nagi izanda.
Kalimotxoaren osagai nagusiak ardoa eta kola freskagarria dira, edari klasiko bat da, eta Leioako (Bizkaia) Mendibile Ardo Akademiak aldaketa bat egin nahi dio uztailaren 14an ardo ezin hobea bilatuta bere lanketarako, antolatzaileek gaur ohar batean adierazi dutenez.
Aditu talde batek era askotako eta jatorrizko deitura ezberdineko 12 ardoren artean aukeraketa bat egingo du, edari mota hori hamaiketako batekin batera jarrita.
Egun horietan, kalimotxo perfektua nola egiten den erakutsiko da, eta horren "sortzaileetako batek" edariaren jatorriari buruzko hitzaldi bat emango du, nabarmendu du ekitaldiaren bultzatzaileak.
Era horretan, ardoaren presentzia sustatu nahi dute munduan, kontsumo zorrotzago eta freskagarriago batekin.