Errege Kopa

Osasunak lehen zatian itxi du Arnedoren aurkako garaipena (1-3)

I. G. | EITB MEDIA

Kike Garciaren bi golek eta Ruben Garciaren beste batek Errege Kopako final-hamaseirenetarako txartela eman diete gorritxoei.

3:23

Osasunak Errege Kopako bigarren kanporaketa gainditu du garaipen argi batekin, 1-3 irabazi baitio Arnedori. Talde errioxarrak ez du inolako aukerarik izan, eta bere ilusio guztiak zapuztuta ikusi ditu ordu laurdenera nafarrek bi gol sartu dituztenean.

Osasunak bere burua erasora jotzera eta jokoa menderatzera behartu du; laster baloiaren jabe egin da eta Arnedoko jokalarien artean zuloak bilatzen hasi da.

Kike Garciak eman du lehen abisua 8. minutuan korner bat errematatuta; eta lau minutu geroago markagailua ireki du. Zelai erditik egindako falta batean, nafarrek baloia berreskuratu dute, Roberto Torres lasterka jarri da, eta Kike Garciak gola sartu du (0-1).

Osasuna partida hausten hasia zen, eta hurrengo jokaldian erabakita utzi du. Ruben Garciak ezkerreko bandan berreskuratu du, burua altxatu eta etxeko atezaina gaizki kokatuta ikusi du. Zorte ona izan du eta atezainaren erreakzio berantiarrarekin egin du topo, ezin izan duena gola saihestu (0-2).

Osasuna jaun eta jabe izan da, indar fisiko eta teknikoarekin.

Aurrean, Kike Garciak bere bigarren gola lortu du ordu erdia bete denean, Melero Lopezek legezkotzat jo duen zalantzazko posizio batean hasi ondoren (0-3).

Bigarren zatian norgehiagokako tonua berbera izan da, Arnedo atezainaren inguruan erabat makurtuta zegoela.

Azken ordu erdian, Errioxako taldea lehen aldiz luzatu da, eta Ameliviak aurrealdean lapurtu eta jaurti egin du. Pilotak Aridaneren bizkarrean errebotatu du, Herrerak baloia bere atean nola sartzen zen ikusi duelarik (1-3).

Arnedok lehen aldiz sinetsi du partidan eta bere fedeari esker bigarren gol bat sartzeko aukera izan du, bi minutu beranduago.

Gainera, errioxarrek, atezainaren hiru esku-hartze onekin, markagailua berriro ez mugitzea lortu dute, eta Osasunak partida erabakita utzi duen lehen ordu laurden hartan emandakoa baino irudi lehiakorragoarekin itxi dute partida.

1.- Arnedo: Pablo; Zaldua (Laencina, 67. min), Chacón (Arechavaleta, 67. min), Maestresalas, More, Arpon (David Perez, 67. min); Almagro, Míchel (Ivan Pascual, 57. min), Benito (Mora, 57. min), Amelivia; eta Manjon.

3.- Osasuna: Sergio Herrera; Nacho Vidal (Juan Cruz, 62. min), David Garcia, Aridane; Darko (Aimar, 82. min), Torres, Kike Barja, Ruben Garcia (Moncayola, 76. min), Ibáñez, Manu Sanchez (Peña, 62. min); eta Kike Garcia (Chimy Avila, 62. min).

Golak: 0-1, 12. min: Kike Garcia. 0-2, 14. min: Ruben Garcia. 0-3, 30. min: Kike Garcia. 1-3, 65. min: Aridane (p.p).

Epailea: Mario Melero Lopez.