SANTANDER LIGA

Reala garaipenarekin aurkitu da berriz Elx mendean hartuta (2-0)

I. G. | EITB MEDIA

Take Kubo eta Ander Barrenetxearen bi golek hiru puntuak eman dizkiete gipuzkoarrei, hilabetez partidarik irabazi gabeko bolada txarrarekin amaituz.

• Take Kuboren gola

Take Kuboren gola. Argazkia: EFE

Realak garaipena lortu du Elxen aurka (2-0) Reale Arenan jokatu duten Santander Ligako partidan. Gipuzkoako taldea jaun eta jabe izan da eta aurkaria setiatu du aurreko jardunaldietan ihes egin zion garaipena lortzeko.

Reala – Elx partidako laburpena

Bolada txarrean jaso du Realak sailkapeneko azken sailkatua: lau jardunaldi jarraian Ligan irabazi gabe eta Erromak Europa Ligatik kanporatuta.

Take Kubok izan du partidako lehen abagune argia. David Silvaren jokaldi bikain baten ostean, japoniarrak area barruan bakarrik hartu du baloia, baina bere jaurtiketa gora joan da. Minutu gutxiren buruan, berriz saiatu da horma baten ondoren, emaitza berarekin.

Elxek erantzun ona eman dio Gerard Gumbauk area kanpotik egindako jaurtiketa pozoituarekin, Remiro luzatzera behartu duena baloia eskuadratik sar ez zedin.

Hurrengo minutuetan, bisitariak beren zelaian sartu dira. Donostiarrek beste martxa bat sartu dute erasoan etengabe zentratuz, baina euskaldunen saiakera bakoitzak Elxen hormaren kontra talka egiten zuen.

Sorlothek Silvak ezker hegaletik egindako pasean izan du gol aukera. Norvegiarra ondo biratu da eta baloia leunki pikatu du, aurkariaren atezaina gainditzeko adina, baina kanpora joan da gutxigatik.

Kubo Eder Badiaren akats larri bat aprobetxatzeko zorian egon da. Defentsa despistatuta, baloia jaso eta Sorloth bilatzen saiatu da, baina pasea itxiegia atera zaio eta atezainaren eskuetan amaitu du.

Euskaldunek aukera gehiago izan dituzte aldageletara joan aurretik. Urruneko jaurtiketekin eta area barrutik saiatu dira, baina baloiak ez du sarerako bidea aurkitu. Luzapenean, etxekoek Kubori eginiko penaltia eskatu dute, baina epaileak ez du ezer esan.

Bigarren zatiak gidoi bera jarraitu du eta, ekinean jarraituz, Realak golaren saria aurkitu du. Silvak bakarrik gidatu du zelai erditik, Kubo sakontasunean aurkitzeko, eta honek urruneneko zutoinera gurutzatu du bere taldea aurretik jartzeko (1-0).

Bigarren gola Silvaren eskutik iritsi ahal izan da, Gorosabelek pasea emanda, baina bere jaurtiketak zutoinarekin egin du topo eta Sorloth ez da garaiz iritsi aldaratzea hartzeko.

Elxek, galtzeko ezer gabe, erasoan gehiago jokatzea erabaki du. Imanolek Oyarzabal, Cho eta Guevara sartu ditu Sorloth, Silva eta Kubo golegilearen ordez, baina ordurako partida lasaituta zegoen eta Reala zen nagusi jokoan.

Azken minutuetan, Ander Barrenetxeak partida erabakita utzi du, eta Realak garaipen garrantzitsua lortu du geldialdiaren aurretik (2-0).

2.- Reala: Remiro; Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Muñoz; Zubimendi, Illarramendi (Barrenetxea, 83. min), Brais Mendez, Silva (Guevara, 78. min); Kubo (Cho, 78. min) eta Sorloth (Oyarzabal, 62. min).

0.- Elx: Edgar Badía; Palacios (Blanco, 76. min), Verdu (Bigas, 60. min), Diego Gonzalez; Morente, Clerc (Carmona, 76. min), Mascarel, Gumbau; Fidel (Josan Fernandez, 82. min), Nteka (Ponce, 60. min) eta Lucas Boye.

Golak: 1-0, 47. min: Kubo. 2-0, 89. min: Barrenetxea.

Epailea: Sanchez Martínez. txartel horia atera die Brais Mendez, Zubimendi eta Lucas Boye jokalariei.