Amarauna -

Finlandiako gastronomia

Tytti Thusberg diseinatzaileak Finlandiako zein jaki ekarri ote du Amaraunekoek dastatzeko?

Finlandian negu partean sarri jaten duten jakia da. Patata du oinarri eta labean egiten da. Hori dastatuz Finlandia ezagutu dugu. Kontatu du etxe bakoitzak baduela bunker bat aspalditik Errusiarrengandik babesteko sortua, beti izan delako bi herrialdeen arteko harremana tira-biratsua

Titty Thusber Amarauneko estudioan Finlandiako jakia prestatzen
Titty Thusber Amarauneko estudioan Finlandiako jakia prestatzen
Titty Thusber Amarauneko estudioan Finlandiako jakia prestatzen

play icon 18:12

Arantxa Arza | EITB Media

Whatsapp Facebook Twitter Telegram Email

Tytti Thusberg diseinatzaileak ekarri duen jakiak patatak ditu oinarrian. Xerratu, eta esnegaina bota behar da, baratzuri pixka batekin. Beste geruza bat labeko tartera osatu arte eta ondoren, gozo-gozo labean egin. Hori dastatuz ezagutarazi du 26 urte Donostian daramatzan diseinatzaileak. Finlandiarrak aurrikuspenez jokatzea gustazen zaiela aitortu du, ez zaiela inprobisatzerik gustatzen.

Hau zure interesekoa bada, baliteke beste gai hauek ere izatea
Gastronomia gaur Zer gertatzen ari da munduan? Gizartea albisteak Albisteak Gaur Gaurko azken ordukoa Irratia euskaraz Finlandia azken orduko