Santander Ligarako igoera

Deportivok gertuago du Lehen Mailarako igoera

Galiziako taldeak Mallorcari irabazi dio (2-0) eta Santander Ligarako igoera bideratu du. Igandean jokatuko da itzuliko partida, Son Moix zelaian.

• Jose Luis Martiren ospakizuna Malagaren aurkako partidan. Argazkia: EFE

Jose Luis Martiren ospakizuna Malagaren aurkako partidan. Argazkia: EFE

Deportivok gertuago du Santander Ligako igoera, finaleko joaneko partidan Mallorcari irabazi ondoren (2-0). Kanporaketako garailea igandean jokatuko den itzuliko partidan zehatuzko da, Son Moix zelaian. Orduan, Osasuna eta Granada taldeekin batera, Lehen Mailarako igoera nork lortu duen jakingo dugu.

Partidari dagokionez, Cartabiak markagailua ireki zuen faltaz lortutako golaren ostean, 37. minutuan (1-0). Ondoren, 41. minutuan, Pedrazari txartel gorria erakutsi zion epaileak eta Mallorcak hamar jokalariekin jokatu zuen bigarren zati osoa.

Horrela, Galiziako taldeak partida lotzea lortu zuen eta azkeneko minutuetan Quique Gonzalezek, etxekoen bigarren golarekin, markagailua itxi zuen (2-0).

Itzuliko partida igandean jokatuko da, Son Moix zelaian. Orduan zehaztuzko da Lehen Mailarako igoera lortuko duen hirugarren taldea, Osasuna eta Granadarekin batera.

2 - RC Deportivo: Dani Gimenez; Boveda, Duarte, Somma (David Simon, 47. min), Saul; Fede Cartabia (Borja Valle, 83. min), Bergantiños (Vicente Gomez, 43. min), Edu Exposito, Pedro Sanchez; Carlos Fernandez y Quique Gonzalez.

0 - RCD Mallorca: Reina; Sastre, Valjent, Raillo, Estupiñan; Pedraza; Lago Junior, Dani Rodriguez, Salva Sevilla (Gamez, 79. min), Leo Suarez (Baba, 52. min); y Abdon Prat (Budimir, 63. min).

Golak: 1-0, 37. min: Cartabia. 2-0, 81. min: Quique Gonzalez.

Epailea: Trujillo Suarez.