Gizartea -

Elikadura-osasuna

DIAren saltokietatik atun boteak erretiratu dituzte, botulismoa antzeman ostean

Oraingoz, lau pertsona gaixotu dira; denak Gaztela eta Leonen. Atun horrekin egindako entsaladilla janda kutsatu ziren. Alerta egoera ezarri dute.

DIAren saltokietatik erretiratutako atun botearen irudia. Argazkia: EFE
DIAren saltokietatik erretiratutako atun botearen irudia.
DIAren saltokietatik erretiratutako atun botearen irudia. Argazkia: EFE

AGENTZIAK| ERREDAKZIOA

Whatsapp Facebook Twitter Telegram Email

Elikagaien Segurtasun eta Elikadurako Espainiako Agentziak (AESAN) osasun alerta jarri du martxan DIA markako ekilore olioko atun kontserban aurkitutako toxina botulinoak eragindako elikagaien intoxikazioagatik.

Agerraldia etxean atun horrekin egindako entsaladilla jan zuten Gaztela eta Leoneko lau pertsona gaixotzean antzeman zen. Haietako hiruk alta jaso dute dagoeneko.

Kaltetutako produktua DIA markako ekilore olioko atun kontserba bat da, Frinsa del Noroeste S.A. enpresako RO 900 formatua.

Produktua DIA plataformak banatu zuen Asturiasen, Gaztela eta Leonen, Katalunian, Aragoin, Errioxan, Murtzian, Nafarroan, Gaztela-Mantxan eta Valentzian. Kaltetutako produktuak dendetatik kendu egin dira.

Toxina horretaz kutsatutako elikagaiak jateak botulismoa eragiten du, alterazio begetatiboengatik nabarmentzen den gaixotasuna; ahoaren lehortasuna, goragalea eta gorakoa, eta giharren paralisia, besteak beste.

Neurri gisa, kaltetutako produktua merkatutik kendu da. Osasun agintariek alertak eragindako produktuak ez kontsumitzea eta erosi dituzten tokira itzultzea gomendatzen dute.

DIA enpresak bezeroek izan ditzaketen produktuak berreskuratuko dituela hitzeman du.

Hau zure interesekoa bada, baliteke beste gai hauek ere izatea
Nafarroa gaur Gizartea Eguneko albisteak Albisteak Osasun albisteak Nutrizioa Supermerkatuak